Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

«Δεν καταθέτουμε τα όπλα» απεργούμε - αντιστεκόμαστε

Οι εργαζόμενοι και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας βρισκόμαστε για τρίτη φορά μέσα σε 6 χρόνια αντιμέτωποι με μια νέα μνημονιακή λαίλαπα.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το 3ο μνημόνιο που κάτω από τους ωμούς εκβιασμούς, τις οικονομικές - πολιτικές παρεμβάσεις και τις απειλές της Ε.Ε – Ε.Κ.Τ – Δ.Ν.Τ. και των εγχώριων εκπροσώπων τους και παρερμηνεύοντας το ισχυρό παλαϊκό ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να συμφωνήσει.

Παρατείνοντας τη μνημονιακή περίοδο η κυβέρνηση βάζει ουσιαστικά τέλος στις προσδοκίες που δημιούργησε, με τις προεκλογικές εξαγγελίες, τις προγραμματικές δεσμεύσεις και τα πρώτα νομοθετήματα της, στους εργαζόμενους και την κοινωνία που δοκιμάστηκαν σκληρά από τα προηγούμενα μνημόνια και την νεοφιλελεύθερη πολιτική των κυβερνήσεων Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ.

Με την υπογραφή της συμφωνίας που ούτε δίκαιη αλλά ούτε και βιώσιμη μπορεί να χαρακτηριστεί, στέλνεται λάθος μήνυμα αναγνωρίζοντας ότι οι λαοί δεν μπορούν να τα βάλουν με τους ισχυρούς, τους εκβιαστές και τους δυνάστες τους και ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, της αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων και της διάλυσης του ασφαλιστικού αποτελούν μονόδρομο, χωρίς δυνατότητες άλλων ελπιδοφόρων προοπτικών για τους εργαζομένους και για τους λαούς της Ευρώπης.

Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσει, μέσα από τις γραμμές εργατικού - λαϊκού κινήματος, τον αγώνα για να μην περάσουν και αυτά τα μέτρα και καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να μη συναινέσουν στη νέα λεηλασία των δικαιωμάτων τους,με κοινό βηματισμό και συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία να αγωνιστούν για την ανατροπή της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων - αντεργατικών πολιτικών.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 15 Ιουλίου 2015 που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ και να δώσουν μαζικό και δυναμικό παρόν στην Απεργιακή Συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο Πανεργατικό – Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

Να δηλώσουμε την απόφασή μας ότι οι εργαζόμενοι δεν «καταθέτουμε τα όπλα»και αντιπαλεύουμε τις αρνητικές εξελίξεις που προδιαγράφει η συμφωνία συγκροτώντας ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης και αγώνα.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση του 3ου μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων, να αποσύρει τα νέα νομοσχέδια που θα οδηγήσουν τους εργαζόμενους και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας σε νέα βάσανα με βαρύτατες επιπτώσεις.

Αντί του νέου βάρβαρου μνημονίου να συνεχίσει το ξήλωμα των μνημονίων που είχε ξεκινήσει με την αποκατάσταση αδικιών, να προχωρήσει στο πέρασμα των τραπεζών σε δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο, στην αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς το συμφέρον του λαού και του τόπου και στη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ – ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 14-7-2015
Η ανακοίνωση της Ε/Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ
Η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...