Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Δήμαρχος Σ. Δανιηλίδης στήνει διασπαστικά – εργοδοτικά Σωματεία

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ που καταγγέλλει το Δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών κ. Σίμο Δανιηλίδη για την ίδρυση διασπαστικού – εργοδοτικού Σωματείου.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για μία ακόμα φορά ο γνωστός εκφραστής, κάθε νεοφιλελεύθερης-εργοδοτικής πολιτικής και πρακτικής Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ξεδιπλώνει την αντεργατική και προκλητική συμπεριφορά του.

Αυτή τη φορά επιστρατεύοντας εργαζόμενους μετακλητούς και «αυλικούς» του προχώρησε στην ίδρυση «τοπικού Σωματείου» προκειμένου να διασπάσει και να αποδυναμώσει το υπάρχον Σωματείο Εργαζομένων, καθώς το θεωρεί εμπόδιο στην καθημερινή αντεργατική και ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική του.
        Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την άθλια νέα παρέμβαση του Δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη στην συνδικαλιστική έκφραση των εργαζομένων, που για μία ακόμη φορά αναδεικνύει με έντονο τρόπο το ιδεολογικό υπόβαθρο των μεθόδων του.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών να απομονώσουν τον νέο εργοδοτικό-διασπαστικό-Δημαρχοκεντρικό Σύλλογο, σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νεάπολης-Συκεών και να συσπειρωθούν ενάντια σε εκείνους που μεθοδεύουν επίμονα και μεθοδικά την καταπάτηση κάθε εργασιακού δικαιώματος.
Άλλωστε, είναι γνωστές σε όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι απόψεις και προκλητικές συμπεριφορές του και η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων (παραμονές του εκλογικού συνεδρίου του Ε.Κ.Θ.) μέσα από τακτικές που ανήκουν σε άλλες εποχές. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ωστόσο έχει αλλάξει και θα δώσει συλλογικά την απάντηση στον κ. Δανιηλίδη και όσους ακόμα θεωρούν τους Ο.Τ.Α. «τσιφλίκι» τους.

δημοσίευσε ...