Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Η ασφαλιστική απο …ρύθμιση καταργεί τα Β.Α.Ε ;

Η αντιασφαλιστική καταιγίδα μεταρρυθμίσεων που επιβάλλουν οι «θεσμοί» και συμφωνεί η κυβέρνηση, φαίνεται ότι συμπαρασύρει και τον κλάδο των Β.Α.Ε. όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα που δεν διαψεύδονται μέχρι στιγμής από τα αρμόδια Υπουργεία.

Αν οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα επαληθευτούν οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. που μέσα από σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες διεκδίκησαν την ένταξή τους στα Β.Α.Ε. θα υποστούν επιβάρυνση από 7 έως 9 έτη επιπλέον εργασιακής υπηρεσίας, παρά του επασφάλιστρου που πληρώνουν από το 1999 μέχρι σήμερα ενώ είναι προφανές ότι η έξοδος από τα Β.Α.Ε θα οδηγήσει σε κατάργηση και του επιδόματος της ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας (150 ευρώ).

Το νέο «τσουνάμι» αντεργατικών και αντιασφαλιστικών (απο) …ρυθμίσεων της 3ης «συμφωνίας» που έκλεισε το νέο μνημονιακό μπλοκ των κοινοβουλευτικών κομμάτων, είναι φανερό ότι έρχεται να ισοπεδώσει ότι εργασιακό – ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό δικαίωμα εναπόμεινε από την μνημονιακή επιδρομή των δύο προηγούμενων μνημονίων στους εργαζόμενους.

Παράλληλα στο άρθρο 10 του ν/σ με τα προαπαιτούμενα που έχει κατατεθεί στη βουλή φαίνεται ότι συνεχίζεται ο οικονομικός στραγγαλισμός στους δήμους απαλλάσσοντας τους «επενδυτές» από τα δημοτικά τέλη ακόμα και αναδρομικά (βλ. cosco) αν αυτοί δεν χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων που εδρεύουν. Ανοίγοντας έτσι και τους ασκούς του Αιόλου για όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα εκμεταλλευτούν ανάλογα τις διατάξεις του νόμου.

Οι επίπονοι και διαχρονικοί αγώνες της εργατικής τάξης ακυρώνονται από το εγχώριο και ξένο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες, ισοδύναμα μέτρα και παράλληλα προγράμματα γνωρίζουμε ότι είναι ανέφικτα αν δεν πάρουν την έγκριση από το κουαρτέτο των «θεσμών» και της επιτροπείας τους.

Μαζικά οι εργαζόμενοι μέσα από τα συνδικάτα τους πρέπει να εκφράσουν την δυναμική αντίσταση και αντίδραση τους απέναντι στη νέα επίθεση που δέχεται η εργασία από τους «θεσμούς» και την κυβέρνηση, καταργώντας την αναγνώριση της ύπαρξης Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 13-10-2015
Η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ σε μορφή Word για διανομή ΕΔΩ

δημοσίευσε ...