Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Νέα Στάση Εργασίας στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας, συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στη ΔΗΚΕΑΒ

Με τα προβλήματα των εργαζομένων στη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας να παραμένουν άλυτα και οι εργαζόμενοι απλήρωτοι και σε συνέχεια των δυναμικών κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα με κυλιόμενες στάσεις εργασίας, το Σωματείο Εργατών και Υπαλλήλων Αγίας Βαρβάρας αποφάσισε την προκήρυξη 4ωρης Στάσης Εργασίας, από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι, για την Παρασκευή 9 Οκτώβρη 2015 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.00 π.μ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Η απλήρωτη ή η κακοπληρωμένη εργασία και η συμπίεση μέχρι εξαλείψεως των εργασιακών δικαιωμάτων είναι στόχος της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής.

Τα προγράμματα ΒΣΣ,ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, Παιδικοί Σταθμοί κλπ προσφέρουν υπηρεσίες στην κοινωνία και κυρίως στις ευπαθείς ομάδες που δημιούργησε η ανθρωπιστική κρίση την οποία επέβαλαν οι Ε.Ε. – Ε.Κ.Τ – Δ.Ν.Τ.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν στις νέες μορφές εργασίας που διαρκώς επεκτείνονται μέσω των «θεσμών» και εξυπηρετούν το διεθνές και εγχώριο κεφάλαιο και να υπερασπίσουμε τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών προς όφελος της κοινωνίας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ να συντονίσει τον αγώνα και μαζικά οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να διεκδικήσουμε:

Την εξάλειψη του φαινομένου της απλήρωτης εργασίας

• Να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση ώστε η λειτουργία των κοινωνικών δομών να μην είναι εξαρτημένη υποχρεωτικά από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

• Να ενταχθούν οι κοινωνικές δομές και να μεταφερθούν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα (Β.Σ.Σ – ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ/ΜΕΑ – Κ.Η.Φ.Η – Παιδικούς/Βρεφονηπιακούς Σταθμούς κλπ ) στα οργανογράμματα των Ο.Τ.Α Α’ Βαθμού

• Να μετατραπούν οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, καθώς εργάζονται επί δύο δεκαετίες και καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η σχετική ανακοίνωση της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ  ΕΔΩ

δημοσίευσε ...