Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Σ.Ο.Μ.Ε.Δ.Π.: Τρίτη 11 Οκτώβρη 2016Στάση Εργασίας για την τροπολογία των συμβάσεων της καθαριότητας



Πειραιάς, 9/10/2016                                                
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατατεθειμένη στη βουλή και στο προς ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας  «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας» βρίσκεται η τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για την καθαριότητα των κτιρίων των δημόσιων υπηρεσιών , των ανεξαρτήτων αρχών, των Ν.Π.Δ.Δ., των Ν.Π.Ι.Δ. και των Ο.Τ.Α. και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ευθυγραμμίστηκε με τις εντολές του κουαρτέτου των θεσμών έκανε «λίφτινγκ» στην τροπολογία προκειμένου να αφαιρεθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι από την τροπολογία, γεγονός που το είχε ζητήσει και η πρόθυμη στην εφαρμογή των μνημονίων πλειοψηφία της ΚΕΔΕ για να εξυπηρετήσει προφανώς δικούς της σκοπούς.
Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι συμβάσεις ΙΔΟΧ δίμηνης ή οκτάμηνης διάρκειας δεν διαφέρουν στις ανάγκες που καλύπτουν. Οι καθημερινές ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας και όχι μόνο, δεν μπορεί να θεωρούνται πρόσκαιρες ή εποχικές, επινοήθηκαν από το πολιτικό κατεστημένο για να εξυπηρετήσουν το πελατειακό κράτος κυβέρνησης και δημάρχων και να ενταφιάσουν εντέλει την μόνιμη και σταθερή εργασία.
Η «κουτσουρεμένη» τροπολογία παράτασης των συμβάσεων που κατατέθηκε πρόσφατα και αναμένετε να ψηφιστεί, είναι προϊόν υποτέλειας της κυβέρνησης στο κουαρτέτο των θεσμών που την επέβαλε και προϊόν συμβιβασμού με την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, που παρά το «αυτοδίκαιο», η κυβέρνηση ενέδωσε στις πιέσεις των δημάρχων να τους δώσει το δικαίωμα σε πόσους και σε ποιους εργαζόμενους θα παρατείνουν τον χρόνο εργασίας τους.
Δικαίωμα που θα χρησιμοποιηθεί από την πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως εργαλείο πίεσης και εκμετάλλευσης των εργαζομένων, ενώ παράλληλα επιχειρεί να δημιουργήσει και συνθήκες κανιβαλισμού μεταξύ τους.
Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ είναι κατά της παράτασης των συμβάσεων και την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά πρωτίστως εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας.
Τόσο η κυβέρνηση όσο και η πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι εντεταλμένοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου προκειμένου προς όφελός του να κατεδαφίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων που με αγώνες καταχτήθηκαν, να συμπιέσουν ακόμα περισσότερο το κόστος της εργασίας και παράλληλα να δημιουργήσουν νέες στρατιές ομήρων ολιγόμηνης, κακοπληρωμένης και χωρίς δικαιώματα εργασίας, εξυπηρετώντας τις πελατειακές τους σχέσεις.
Μπροστά στον εργασιακό μεσαίωνα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της αξιολόγησης από το κουαρτέτο των θεσμών και την «μονιμοποίηση» της κάθε μορφής ελαστικής εργασιακής σχέσης, εργαζόμενοι και συνδικάτα πρέπει να αντιταχθούν και να απαιτήσουν μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύψει τις ανάγκες που δημιούργησε η μνημονιακή κατάργηση προσλήψεων και παράταση όλων των συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου με άμεση προοπτική μονιμοποίησης.
Το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά προκηρύσσει για την Τρίτη 11 Οκτώβρη 2016 Στάση Εργασίας για όλους τους Συμβασιούχους της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Λεωφ. Βας.Σοφίας 15 – Αθήνα)
Επίσης το Δ.Σ καλεί όλους τους συναδέλφους – συμβασιούχους σε συνάντηση – ενημέρωση την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7.00 το απόγευμα στα γραφεία του Σωματείου (Δημοτικός Σταθμός Αυτοκινήτων – Ρετσίνα 45 – Πειραιάς)
Κατάργηση ΟΛΩΝ των Ελαστικών Σχέσεων Εργασίας
Μόνιμη και Σταθερή Εργασία για ΟΛΟΥΣ
Παράταση και Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των Συμβασιούχων
Για το Δ.Σ.
      Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

 Μιλτιάδης Λουκίσας               Αργύρης Φώτης

δημοσίευσε ...