Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Χανιά: Δύο υπάλληλοι για 190 άτομα στον ΔΟΚΟΙΠΠ – Ο δήμος βάζει ΜΚΟ στις δομές του!

Κι όμως: μόλις δύο διοικητικοί υπάλληλοι παλεύουν να εξυπηρετήσουν και να καλύψουν 190 εργαζομένους στις υπηρεσίες του ΔΟΚΟΙΠΠ στο οποίο υπάγονται πλέον και οι δομές της πρώην ΚΕΠΠΕΔΗΧ και του ΚΑΜ. Την ίδια ώρα, ο Δήμος Χανίων καλύπτει έργα και υπηρεσίες του με ΜΚΟ και ιδιώτες εργολάβους! Ενδεικτικά ΜΚΟ έχουν μπει στα συσσίτια και στο κοινωνικό παντοπωλείο. Το γεγονός αυτό κατήγγειλε χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Χανίων, που προχώρησε το πρωί σε συμβολική κατάληψη έξω από τα γραφεία του ΔΟΚΟΙΠΠ, διαμαρτυρόμενος για την υποστελέχωση του Οργανισμού. Τα μέλη του 11μελούς διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου έχουν επανειλλημμένως ζητήσει από το δήμαρχο Χανίων να ενισχυθεί ο ΔΟΚΟΙΠΠ με προσωπικό.
Δυο υπάλληλοι για 190 άτομα!
Η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ Αθηνά Γιαννουλάκη είπε ότι η μεταφορά των υπολοίπων υπηρεσιών στον ΔΟΚΟΙΠΠ, η οποία έγινε καλώς, δεν εξασφαλίστηκε και από την απαιτούμενη στελέχωση με προσωπικό. Όταν ζητήθηκε επανειλλημμένως από το δήμαρχο Χανίων να ενισχυθεί ο ΔΟΚΟΙΠΠ με προσωπικό, έλαβαν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
ΜΚΟ και εργολάβοι μπαίνουν σε δομές του δήμου με την έγκριση της δημοτικής αρχής
Επιπλέον, η Αθηνά Γιαννουλάκη υπογράμμισε το απαράδεκτο γεγονός να αναλαμβάνουν ΜΚΟ και εργολάβοι ανάγκες του δήμου και το θέμα να μπαίνει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο με την αιτιολογία ότι δεν μπορούν οι υπάρχοντες υπάλληλοι του δήμου να καλύψουν τις ανάγκες των δομών.
Ανοίγουν τις πόρτες για να μπουν ΜΚΟ και ιδιωτικές εταιρείες
Όπως υπογράμμισε, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ηλέκτρα Πατσουράκη, η δημοτική Αρχή, κατόπιν εντολής της κυβέρνησης θέλει αυτή την κατάσταση προκειμένου να ανοίξει η «πόρτα» για να μπαίνουν από πίσω ΜΚΟ ή ιδιωτικές εταιρείες.
Δουλεύουν απογεύματα και Κυριακές για να βγει η δουλειά
Η μια εκ των δυο υπαλλήλων, η Μαρία Φουντουλάκη που έχει αναλάβει το διοικητικό κομμάτι του ΔΟΚΟΙΠΠ, περιγράφει τι καλείται να φέρει εις πέρας ένα άτομο στον οργανισμό.
Η έτερη διοικητική υπάλληλος που έχει αναλάβει το οικονομικό κομμάτι, η Αφροδίτη Χατζησάββα, τονίζει ότι για να βγει η δουλειά χρειάζεται πολλές φορές να δουλέψουν απογεύματα και Κυριακές.
Πηγή, φωτογραφίες, βίντεο: flashnews.gr


δημοσίευσε ...