Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΑΔΕΔΥ : «ενορχηστρωτής» της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς κατά εργαζομένων και συνδικαλιστών ο Δήμαρχος Λαμιέων Ν. Σταυρογιάννης


«Τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» από τους αιρετούς καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα, εκφράζει «τη συμπαράσταση της στους συνδικαλιστές-εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αντιμετωπίζονται με μέσα καταστολής και προπηλακισμούς στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Αφορμή το τελευταίο «κρούσμα» στο Δήμο Λαμιέων, όπου ο δήμαρχος της πόλης Νίκος Σταυρογιάννης και μέλη της παράταξης του που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο, στην προσπάθεια τους να εκχωρήσουν την καθαριότητα σε ιδιώτες (σ.σ.: κάτι που έκαναν, αδιαφορώντας για τα συμφέροντα των δημοτών και των εργαζομένων), συμπεριφέρθηκαν με απαράδεκτο και καταδικαστέο τρόπο σε βάρος των εργαζομένων και των εκπροσώπων της ΠΟΕ-ΟΤΑ που θέλησαν να εκφράσουν τις θέσεις τους στο Σώμα.
Παράλληλα, ποινικοποίησαν τον αγώνα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, αφού την ημέρα εκείνη –εξαιτίας αγωγής του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου- συνελήφθησαν δύο απολυμένοι συμβασιούχοι, που θέλησαν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση. Τα δε μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ δέχθηκαν ύβρεις και προπηλακισμό από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του Ν. Σταυρογιάννη.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει «ως “ενορχηστρωτή” της αντιδημοκρατικής και τρομοκρατικής συμπεριφοράς σε βάρος των συνδικαλιστών και των εργαζομένων το δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη και τα μέλη της παράταξης του».
Καταγγέλλει επίσης «την ασυδοσία και τον αυταρχισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από μερίδα των Αιρετών, όπως και τις “πραξικοπηματικές” αποφάσεις τους που αφορούν στην καθαριότητα, αδιαφορώντας για το μέλλον των εργαζομένων και καλεί την κυβέρνηση να λάβει θέση και να επιλύσει άμεσα τα προβλήματα στους ΟΤΑ, μη αφήνοντας χώρο και έδαφος για φαινόμενα τύπου Λαμίας».

δημοσίευσε ...