Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Συνταξιούχοι: «Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε, ντροπή σε σας που τώρα κυβερνάτε»



Χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος διαδηλώνοντας κατά των μνημονιακών πολιτικών και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που τα εφαρμόζει, και που έχει ως αποτέλεσμα να έχουν χάσει συνολικά τα τελευταία χρόνια -λόγω των συνεχών περικοπών- γύρω στο 85% από τη σύνταξή τους.
Οι ομοσπονδίες συνταξιούχων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΠΟΣΕΑ-ΕΤΕΑ & ΕΦΚΑ και δικηγόρων, αλλά και Σωματεία Συνταξιούχων, όπως η ΠΕΣΕΚ, και παρατάξεις, όπως η Ριζοσπαστική Παρέμβαση Συνταξιούχων Αερομεταφορών, διαμαρτύρονται για τις περικοπές που θα ισχύσουν στις συντάξεις από την αρχή του νέου έτους.
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στους διαδηλωτές ήταν: «Με ψίχουλα και ψέματα δε θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε», «Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε, ντροπή σε σας που τώρα κυβερνάτε», «Τα ελλείμματα σε όλα τα ταμεία, είναι οι παροχές στην πλουτοκρατία» και «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση».


«Η κυβέρνηση μας ρίχνει κυριολεκτικά στον Καιάδα για τα κέρδη των ολίγων. Αυτό το χαρακτήρα έχει η αιματοβαμμένη ανάπτυξη που στοχεύουν», σημειώνουν και απαιτούν την άμεση καταβολή των πληρωμένων δώρων, την άμεση καταβολή όλων των κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και των εφάπαξ που χρονίζουν, την καταβολή των συντάξεων χηρείας με κατάργηση του Ν. 4387/16, την κατάργηση των παρακρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και τέλος την κατάργηση όλων των αντισυνταξιουχικών και αντεργατικών νόμων.
Με τη συγκέντρωσή τους, οι συνταξιούχοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα αντίστασης στη κυβέρνηση, που με άλλοθι τα επιδόματα φτώχειας, από το δήθεν κοινωνικό μέρισμα που προέρχεται από τις σφαγιασμένες συντάξεις και τα αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα, εγκαινιάζει νέες τακτικές προπαγάνδας για να κρύψει τις νέες θανατηφόρες περικοπές της τρίτης μνημονιακής αξιολόγησης, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ και των κοινωνικών επιδομάτων, την μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ.
Μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων των συνταξιούχων, ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα και κέρασμα της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιούχων σε όλους όσοι ήρθαν με λεωφορεία από την επαρχία βραστής γίδας, φακής, φασολάδας, ρεβιθιών, τσίπουρου και κρασιού.

δημοσίευσε ...