Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Α.ΡΙ.Σ. : Φάνηκε η γύμνια του «βασιλιά»



  ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΕ-ΟΤΑ / 12 &13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 46ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. και φάνηκε η ολοκληρωτική γύμνια του «βασιλιά» (ηγετική ομάδα «Ανεξάρτητη Κίνηση»).
Γύμνια σε θέσεις, σε στίγμα, σε προσανατολισμό, ώστε να πείσει τους εργαζόμενους ότι υπάρχει και άλλη λύση από αυτήν της λιτότητας και της εξαθλίωσης, της ταπείνωσης και του εξευτελισμού του κόσμου της εργασίας και των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται από παλιές και νέες κυβερνήσεις.
Κενοί όμως και σε προτάσεις που θα εμπνεύσουν τους εργαζόμενους, θα αναπτερώσουν την αγωνιστικότητά τους και θα αναζωογονήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα, για ουσιαστικές διεκδικήσεις για την ζωή και την εργασία τους.
Σε αντίθεση με όλα αυτά, η ηγετική ομάδα της «Ανεξάρτητης Κίνησης» έχει να επιδείξει άκρατο παραγοντισμό, ιδιοτέλεια, έπαρση, αλαζονεία, την λογική της εκδούλευσης και της υποχρέωσης, εκμαυλίζοντας συνειδήσεις προκειμένου να υφαρπάξουν ψήφους.
Πρέπει να γνωρίζουν οι συνάδελφοι που ζητούν την ψήφο των εργαζομένων, ότι οι βαθιές περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, η κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, η φοροληστεία, τα συνεχιζόμενα χαράτσια και οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, δεν αντιμετωπίζονται με βραβεύσεις και κληρώσεις ούτε με ιδιωτικά ασφαλιστικά συμβόλαια υγείας και σύνταξης, προάγοντας έτσι τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, σε βάρος της δημόσιας και κοινωνικής υγείας, περίθαλψης και ασφάλισης.
Όπλα τους, όπως φάνηκε και από τα δελτία τύπου που κοινοποίησαν τις τελευταίες ημέρες, κενού ουσιαστικά περιεχομένου, οι ύβρεις, η συκοφαντία, η λασπολογία και η προσπάθεια να μειώσουν την αξιοπρέπεια συναδέλφων. Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο αυτά τα όπλα τους.
Προχώρησαν σε τραμπουκισμούς και προπηλακισμούς στην εκπρόσωπο της «Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Συνεργασίας» Σιδηροπούλου Σία, γιατί τόλμησε κατ’ αυτούς να ζητήσει το μητρώο μελών του Συλλόγου, για να γνωρίζουμε σε ποιους συναδέλφους απευθυνόμαστε στις εκλογές. Ότι ζητήθηκαν τα τηλέφωνα όπως ψευδώς ισχυρίζονται είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, γιατί απλά θα μπορούσαν να δώσουν το μητρώο χωρίς τηλέφωνα όπως το έδωσαν στις άλλες παρατάξεις, αλλά ούτε αυτό το έπραξαν. Αντίθετα επιδόθηκαν ομαδικά σε επίθεση κατά της συναδέλφου Σιδηροπούλου Σίας, προκειμένου να την βγάλουν ακόμα και έξω από τα γραφεία του Συλλόγου με παρούσα την παράταξη της ΔΑΣ-ΟΤΑ που απείλησε με αποχώρηση.
Ο λόγος που η «Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση» ζήτησε το μητρώο μελών είναι απλός και αυτονόητος όταν στον Δήμο μας υπάρχουν πολλοί Σύλλογοι – Σωματεία και οι συνάδελφοι είναι διαμοιρασμένοι σε αυτούς, που και για αυτήν την πολυδιάσπαση των συναδέλφων φέρει την ευθύνη η σημερινή διοίκηση του Συλλόγου η οποία στις προσπάθειες που έγιναν κατά το πρόσφατο παρελθόν για την ενοποίηση όλων των Συλλόγων – Σωματείων, όλων των εργαζομένων σε έναν νέο ενιαίο Σύλλογο, διαφώνησε και τις υπονόμευσε.
Είναι ξεκάθαρο ότι η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων δεν επιθυμεί ίσους όρους για την διεξαγωγή των εκλογών και αυτό φαίνεται και από τις αποφάσεις που πήρε τόσο για το μητρώο μελών όσο και την εκτύπωση με έξοδα του Συλλόγου ενημερωτικής αφίσας, αποκλείοντας την «Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Συνεργασία» από όλα αυτά.
Όπως αναφέραμε και στην διακήρυξη μας, οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση»,
μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια και να ζητάμε
την στήριξη και την ψήφο σας.
Δεν συναινούμε – αγωνιζόμαστε
Δεν επαιτούμε – απαιτούμε για την ζωή και την εργασία μας
Ενωτικά – Δυναμικά – Αποφασιστικά
ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!
Α.ΡΙ.Σ. / 12-12-2017

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ" εδώ

 

δημοσίευσε ...