Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΜΕΤΑ: Πανεργατική απάντηση στα νέα αντεργατικά μέτρα και στη φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματοςΚάλεσμα και για τις συγκεντρώσεις κατά των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία της χώρας αυτήν την Τετάρτη 10 Γενάρη και κάθε Τετάρτη, ώρα 3μμ. | Αθήνα: Κυρίλλου Λουκάρεως 14 – Πειραιάς: Νοταρά 12
Η κυβέρνηση καταθέτει σήμερα, Τρίτη 9 Γενάρη 2018, το νομοσχέδιο για την γ’ αξιολόγηση, με στόχο την ψήφισή του την προσεχή Δευτέρα 15 Γενάρη. Με το νομοσχέδιο αυτό, φαλκιδεύεται το απεργιακό δικαίωμα, ξεκινώντας από τα «κύτταρα» του συνδικαλιστικού κινήματος, που είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία, επεκτείνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη προς το Δημόσιο, περιορίζονται και περικόπτονται οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα, εισάγονται μια σειρά αντεργατικών ρυθμίσεων στο χώρο της εκπαίδευσης, της υγείας κτλ., επιταχύνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, ενώ προωθούνται και νέες.
Η Εργατική Τάξη και ο Ελληνικός Λαός πρέπει να αντιδράσουν άμεσα, μαζικά και απεργιακά στην νέα αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των δανειστών.
Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και οι παρατάξεις του παλιού και νέου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ), με τη στάση τους, με την άρνησή τους για οργάνωση της πάλης και κυρίως με την απραξία τους, βάζουν την πλάτη τους και διευκολύνουν την κυβέρνηση για να περάσει αυτά τα μέτρα.
Το ΜΕΤΑ, εδώ και πάνω από ένα μήνα, προέβαλε την ανάγκη της αγωνιστικής παρέμβασης ενάντια στην γ’ αξιολόγηση, με την οργάνωση πολύμορφων δράσεων, ενημέρωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων, με αποκορύφωμα την έγκαιρη προκήρυξη Γενικής Απεργίας για τις 11 Γενάρη, παρακάμπτοντας ακόμα και τη γραφειοκρατική ηγεσία της ΓΣΕΕ, και τη διοργάνωση συλλαλητηρίου έξω απ’ την βουλή το απόγευμα της ημέρας ψήφισης των μέτρων στη βουλή.
Δυστυχώς, σ’ αυτήν την παρελκυστική τακτική, της αναμονής, συνέβαλαν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με τη γενικόλογη πρότασή τους για απεργία τη μέρα που θα ψηφίζονται τα μέτρα στη βουλή, αφήνοντας ουσιαστικά την πρωτοβουλία της ημερομηνίας προκήρυξής της, για ακόμα μια φορά, στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και την αίσθηση στους εργαζόμενους ότι γίνεται μια απεργία για την τιμή των όπλων.
Το ΜΕΤΑ, παρά τις περιορισμένες χρονικές προθεσμίες, καλεί τα συνδικάτα στην προκήρυξη Γενικής Απεργίας για την Παρασκευή 12 Γενάρη και παλλαϊκού-ενωτικού συλλαλητηρίου για τις 15 Γενάρη το απόγευμα στο Σύνταγμα, ημέρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο στη βουλή για να δοθεί ενωτική, μαζική και αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση και τους δανειστές.
Τέλος το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να συμμετάσχουν, σε συνεργασία με τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών, στις συγκεντρώσεις που γίνονται την Τετάρτη 10 Γενάρη, ώρα 3μμ, και κάθε Τετάρτη, σ’ όλα τα Ειρηνοδικεία της χώρας, για την ακύρωση και το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών, για την υπεράσπιση της εργατικής και λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και για τη στήριξη των εργαζομένων και των μελών των συνδικάτων που κινδυνεύει με εκπλειστηριασμό η κατοικία τους.
                                                                                                                                 Τρίτη 09-01-2018

ΕΔΩ η ανακοίνωση σε μορφή docx και ΕΔΩ σε μορφή pdf.
 

δημοσίευσε ...