Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Η αναλγησία της Αντιδημάρχου Καθαριότητας Αλίμου δεν έχει όρια … κλείδωσε τις τουαλέτες!!!Ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Αλίμου καταγγέλλει για άλλη μια φορά την αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κυρίας Θεοδώρας Σύρμα, που με την συνεχή απαξιωτική της συμπεριφορά προσβάλει τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος που δίνουν καθημερινή μάχη, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της υπηρεσίας και των Δημοτών. Εργαζόμενοι που αξίζουν σεβασμό και που μοχθούν για να έχει η πόλη υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής.
Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλουμε την αυταρχική συμπεριφορά της κυρίας Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος. Αφού το καλοκαίρι εν μέσω καύσωνα αγνόησε τις προειδοποιήσεις του Υπουργείου για την υγεία των εργαζόμενων αλλά και κατέστρεψε αιφνιδίως το κυλικείο όπου έβρισκαν λίγη σκιά και λίγο δροσερό νερό οι εργαζόμενοι στο διάλειμμά τους, διέταζε και απαγόρευε στους εργαζόμενους να παίρνουν το γάλα τους όπως ορίζει ο νόμος για την προστασία της υγείας τους καθόλη τη διάρκεια της εργασίας τους, χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον των εργαζόμενων, προσβάλλοντάς τους συχνά ακόμα και μπροστά σε Δημότες για να μειώσει το κύρος των συναδέλφων. Έφτασε σε σημείο να απαγορεύσει σε εργαζόμενους να συμμετέχουν στην αιμοδοσία!
Όμως όπως γνωρίζει η κυρία Αντιδήμαρχος η νομοθεσία προβλέπει την υποχρέωση της υπηρεσίας να διευκολύνει τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην αιμοδοσία και τους παρέχει ανάλογη αιμοδοτική άδεια, που δεν χρήζει έγκρισης και θεωρείται ιερή αφού στόχο έχει να βοηθήσει συνανθρώπους.
Δεν έμεινε μόνο σε αυτά, φανερώνοντας απροκάλυπτα την αναλγησία της απέναντι στους εργαζόμενους, κλείδωσε τις μοναδικές  τουαλέτες στο χώρο του συνεργείου καθαριότητας για να τιμωρήσει τους εργαζόμενους, αποκόβοντάς τους ακόμα και από την μοναδική πρόσβασή τους σε νερό για να πλυθούν μετά την εργασία τους! Γνωρίζοντας μάλιστα η ίδια ότι δεν υπάρχει άλλος χώρος όπου μπορεί ένας εργαζόμενος να φροντίσει για την προσωπική του καθαριότητα  παρόλο το ανθυγιεινό της εργασίας του.
Καλούμε τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη να πάρει θέση και να σταματήσουν τέτοιες συμπεριφορές. Συνιστούμε στην Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κυρία Θεοδώρα Σύρμα να διαισθανθεί τη σοβαρότητα και τις ευθύνες που έχει η Δημοτική Αρχή για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και τις συνθήκες εργασίας. Ζητάμε να σεβαστεί τον μόχθο και την επικινδυνότητα της εργασίας των συναδέλφων, αλλά και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να μην ξαναπροσβάλει κανέναν εργαζόμενο. Ειδάλλως θα βρει απέναντί της όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Αλίμου και τον Σύλλογο, που θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να προασπίσει τα συμφέροντα των συναδέλφων.
Τα εργατικά ατυχήματα - δυστυχήματα που μαστίζουν τον κλάδο, δεν της λένε τίποτα;
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                              Η Γραμματέας
Καπράλος Ιωάννης                  Παπαχρίστου Αναστασία

δημοσίευσε ...