Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΜΕΤΑ: Τιμάμε τον Τεμπονέρα συνεχίζοντας τους αγώνες μας



Πέρασαν 27 χρόνια από τη μαύρη ημέρα της 8ης Γενάρη 1991, όταν τότε ο πρωτοπόρος εκπαιδευτικός Νίκος Τεμπονέρας έπεφτε νεκρός από το φονικό χέρι του Καλαμπόκα, σε μια στιγμή που «άνθιζαν» οι αγώνες νεολαίας και εκπαιδευτικών κατά της τότε αντεκπαιδευτικής πολιτικής των Σουφλιά – Κοντογιαννόπουλου – Μητσοτάκη, η οποία ουσιαστικά σήμερα επανέρχεται μέσα από τις εργαλειοθήκες του ΟΑΣΑ, τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης μετάλλαξής τους.
Σήμερα, 27 χρόνια μετά, η χώρα μας βρίσκεται σε διαρκή επιτροπεία, οι εργαζόμενοι και ο λαός δέχονται επίθεση από κυβέρνηση, δανειστές και κεφάλαιο, που φροντίζουν να υφαρπάζουν κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα, η Παιδεία, οι λειτουργοί της, οι μαθητές και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι με τη διαρκή υποβάθμισή τους, τον αναιμικό προϋπολογισμό για την Παιδεία, τα λιγότερα σχολεία, τη μαύρη και ανήλικη εργασία μέσω της μαθητείας, την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας (ΕΣΠΑ κτλ.), την «αξιολόγηση» των σχολικών μονάδων μέσα από την οποία θα προκύψουν σχολεία – επιχειρήσεις κτλ.
Οι αγώνες και η θυσία του Τεμπονέρα αλλά και οι αγώνες χιλιάδων αγωνιστών του λαϊκού και εργατικού κινήματος παραμένουν επίκαιροι όσο ποτέ και ζητούν δικαίωση για όλα αυτά για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους: Λευτεριά, Ειρήνη, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Σήμερα, όλοι οι εργαζόμενοι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για μια ακόμη φορά –με αφορμή του αντιλαϊκό, αντεργατικό, ανταπεργιακό νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης- καλούμαστε να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας των μνημονίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, που εφαρμόζονται και σήμερα από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους στην οικονομική εξαθλίωση. Αγωνίζονται για την υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, Υγείας και Πρόνοιας. Αγωνίζονται για να μην περάσουν τα προαπαιτούμενα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης. Για να μην ψηφιστεί ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία, δικαίωμα το οποίο κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες των εργαζομένων στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αγωνίζονται ενάντια στον Φασισμό και στον πόλεμο.
Το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τιμώντας τη μνήμη του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα, να δώσουν δυναμικό και αγωνιστικό «παρών» στη συγκέντρωση την Τρίτη 9 Γενάρη 2018 και ώρα 6μμ, στο σχολικό συγκρότημα «ΒΟΥΔ» στην Πάτρα

δημοσίευσε ...