Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Δήμος Αλίμου: Επαγρύπνηση όλων ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του Δήμαρχου κ. Κονδύλη



Κανένας εφησυχασμός, τίποτα δεν τελείωσε!
Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου συμμετείχε δυναμικά στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων  και από μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και που τελικά απέτρεψε την ψήφιση της επιχειρούμενης ανάθεσης της καθαριότητας σε εργολάβο, αναγκάζοντας την Δημοτική Αρχή του κ. Ανδρέα Κονδύλη να αποσύρει το θέμα.
Με πρόσχημα ότι λήγουν στις 31 Μαρτίου 2018 οι συμβάσεις των συναδέλφων συμβασιούχων στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, η Δημοτική Αρχή Αλίμου κατέφυγε αμέσως στη λύση της ιδιωτικοποίησης και των εργολάβων.  
Γνωρίζει όμως πολύ καλά ο κύριος Δήμαρχος και η Διοίκησή του, ότι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι για πρώτη φορά παρέμειναν στην εργασία τους παίρνοντας παράταση από τον Απρίλιο του 2015 μετά από αγώνες των εργαζόμενων και του συνδικαλιστικού κινήματος και δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις μαζικές κινητοποιήσεις του κλάδου τον περασμένο Ιούνη, με τις οποίες αναγκάσαμε την κυβέρνηση να νομοθετήσει την παραμονή των εργαζομένων στην εργασία μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018 και να δοθεί παράλληλα η δυνατότητα στους Δήμους να ζητήσουν νέες θέσεις εργασίας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των υπηρεσιών  καθαριότητας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Παρόλα αυτά και παρά την παρέμβαση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο το περασμένο καλοκαίρι, η Δημοτική Αρχή Αλίμου δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία αυτή.
Με την στήριξη του Δημήτρη Γεωργακόπουλου που ως Αν/της Δ/ντης δήλωνε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να συμπεριληφθούν θέσεις για όλους τους εργαζόμενους και πρέπει να απολυθούν, η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να περάσει εκβιαστικά, με όμηρους τους συμβασιούχους, έναν αναξιοκρατικό και αναχρονιστικό Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών.
Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών και μάλλον περισσότερο μεθόδευση για αυτή την κατάληξη… ήταν να φέρει πρόταση ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Κονδύλης για ανάθεση σε εργολάβο μεγάλου τμήματος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.
Αμέσως γεννάτε το ερώτημα, με όφελος τίνος; Σίγουρα όχι του Δήμου, όχι των εργαζόμενων και πρωτίστως όχι των Δημοτών.
Περιμένουμε από τον Δήμαρχο Αλίμου να τηρήσει την συμφωνία που έγινε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και να αποτραπούν οι απολύσεις των συναδέλφων αλλά και η οποιαδήποτε παραχώρηση – ανάθεση εργασίας της καθαριότητας σε ιδιώτες.
Κανέναν εφησυχασμό δεν επιτρέπουν οι εξελίξεις. Τίποτα δεν τελείωσε.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Αλίμου να συσπειρωθούν στον Σύλλογο και με διαρκή επαγρύπνηση να διαφυλάξουμε, την εργασία μας, τα δικαιώματα μας και τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών του Δήμου προς όφελος της κοινωνίας και των Δημοτών. Να απαντήσουμε δυναμικά και μαζικά σε κάθε ενέργεια που θα επιχειρηθεί από την Δημοτική Αρχή να αναθέσει εργασίες οργανωμένων υπηρεσιών του Δήμου σε εργολάβους.
Καμία απόλυση εργαζομένου
Καμία Ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου

ΜΕΤΑ – ΟΤΑ ΑΛΙΜΟΥ / 24-1-2018

δημοσίευσε ...