Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Εκλογές Σωματείου Δ. Καλλιθέας: Εκλογική Διακήρυξη ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ Ενότητας & Δράσης



Συναδέλφισες, συνάδελφοι στις 20 και 21 Φλεβάρη έχουμε εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Σύλλογο εργαζομένων και για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Στους δύσκολους καιρούς και τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, με την χώρα στο καναβάτσο των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, με αντι-ασφαλιστικό, με μισθολόγιο, με ψευδο-αξιολόγηση , με φόρο-επιδρομή, με ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, με πλειστηριασμούς και κόκκινα δάνεια, με ιδιωτικοποιήσεις, με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δεν χωράνε αποστρατεύσεις, παλινωδίες, παραιτήσεις και συμβιβασμοί.
Δεν χωρά ούτε ο κυβερνητικός, εργοδοτικός και μνημονιακός συνδικαλισμός, με παλιούς και νέους «σωτήρες» , ούτε ο διχαστικός μικροπαραταξιασμός .
Χωράνε μόνο ενεργοί εργαζόμενοι, ενημερωμένοι, με ταξικό προσανατολισμό, αποφασισμένοι να έρθουν σε ρήξη με τα πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα, εργαζόμενοι που θα σηκώνουν ψηλά τις σημαίες της ενότητας, της αλληλεγγύης και των αγώνων.
Το απερχόμενο ΔΣ δυστυχώς λειτούργησε με διαχειριστική λογική κρύβοντας ανάλογα προσωπικές , παραταξιακές και πολιτικές σκοπιμότητες, με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία του  και την εξαφάνιση του  από την οργάνωση της αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές .
Ένα Διοικητικό Συμβούλιο βαθιά «εξαρτημένο» είτε από τις προσωπικές  επιδιώξεις κάποιων μελών του , είτε από την προσωπική τους εξέλιξη, είτε από την παραταξιακή τους επιβίωση στην κεντρική συνδικαλιστική σκηνή, είτε από το πολιτικό σχέδιο άλλων.
Εμείς λέμε ΚΑΘΑΡΑ: Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ είναι των εργαζόμενων
Εδώ χωράνε μόνο ενεργοί εργαζόμενοι, ενημερωμένοι, με ταξικό προσανατολισμό, αποφασισμένοι να έρθουν σε ρήξη με τα πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα, εργαζόμενοι που θα σηκώνουν ψηλά τις σημαίες της ενότητας, της αλληλεγγύης και των αγώνων.
Η παράταξη μας θέλει και μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά ,  μαζί με τους εργαζόμενους για μια νέα συλλογικότητα απέναντι στον ατομισμό, για ένα Σωματείο της ενότητας στο πρόβλημα και των αγώνων στη δράση και όχι πουκάμισο αδειανό.
Η παράταξη μας, με εκλεγμένο μέλος της στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ , μέσα από τις τάξεις του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, συμμετείχε δυναμικά σε όλες τις κινητοποιήσεις για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση των τομέων καθαριότητας σε πολλούς δήμους ανά την Ελλάδα (ΛΑΜΙΑ – ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ – ΑΛΙΜΟΣ κ.α.) , εκπληρώνοντας την υπόσχεση που είχαμε δώσει και παλαιότερα για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των ΟΤΑ.
Υπερασπιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε όπου και όταν χρειαστεί,  συνάδελφους οι οποίοι δεν είναι αρεστοί στους αιρετούς  και διώκονται για τη συνδικαλιστική δράση τους.
Με τις πιέσεις που ασκήσαμε οδηγήσαμε την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο να ξυπνήσει από την ραστώνη και να οργανώσει την αντίδραση για την μετατροπή  των συμβάσεων  των υπηρετούντων υπαλλήλων στους τομείς της καθαριότητας και στις προνοιακές δομές σε αορίστου χρόνου , αλλά δυστυχώς την κρίσιμη στιγμή του αγώνα , μη έχοντας πλειοψηφία στο ΔΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ , δεν καταφέραμε να τους πείσουμε για την συνέχιση μέχρι την οριστική λύση . Δυστυχώς οι πρόθυμοι υπερίσχυσαν .
ΕΜΕΙΣ συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε και να δεσμευόμαστε στους εργαζόμενους  για να ανατρέψουμε μαζί αυτήν την κατάσταση.

δημοσίευσε ...