Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Με επιτυχία έληξαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Δήμου Αλίμου

Η Δημοτική Αρχή Αλίμου πήρε πίσω την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας 
Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του Δήμου Αλίμου στις κινητοποιήσεις και η αποφασιστικότητα τους να μην δεχθούν την ανάθεση της καθαριότητας σε εργολάβους, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της επιτυχίας του αγώνα που έδωσαν και απέτρεψαν τελικά την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας που προωθούσε η Δημοτική Αρχή Αλίμου.
Μετά το πέρας των κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλίμου για την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, αλλά και με νωπή την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα με 24ωρη Απεργία σε περίπτωση που η Δημοτική Αρχή δεν αποσύρει το θέμα της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων (ΠΟΕ-ΟΤΑ – Σύλλογος) η Δημοτική Αρχή Αλίμου πήρε πίσω την ιδιωτικοποίηση.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Κονδύλη και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, το πρώτο πράγμα που απαίτησαν και το πέτυχαν, ήταν να αποσυρθεί το έγγραφο του Δημάρχου που είχε σταλεί στις υπηρεσίες του Δήμου και αυθαίρετα έκρινε τις κινητοποιήσεις παράνομες ενώ απειλούσε και τους εργαζόμενους που θα συμμετέχουν σε αυτές με κυρώσεις.
Ο αγώνας κατά των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών των Δήμων δεν σταματάει με την αναβολή του θέματος στον Άλιμο. Όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα, γιατί η νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζεται και από την σημερινή κυβέρνηση και στηρίζεται από την πλειοψηφία των δημάρχων, έχει στόχο την εκχώρηση υπηρεσιών και δημόσιων και κοινωνικών αγαθών σε ιδιώτες, το ξεπούλημα της δημόσιας και λαϊκής περιουσίας και την εξαθλίωση των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Το κοινό Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε χθες Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, μετά την συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων με τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, αναφέρει:
Σήμερα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Αλίμου, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων, κατά την οποία αποφασίστηκε:
Η αναβολή λήψης απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου της 5/2/2018 σχετικά με το 18ο θέμα.
Η αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Η πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη την Παρασκευή 9.2.2018 στο Υπουργείο Εσωτερικών για τα θέματα πρόσληψης προσωπικού.
Η ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου.
Η δέσμευση των εργαζομένων για ορθή αξιοποίηση του εξοπλισμού και η ενίσχυση της προσπάθειάς τους για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους δημότες.

δημοσίευσε ...