Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Τι αποφάσισαν οι δήμαρχοι στην ΚΕΔΕ για 13ο και 14ο μισθόΕνδιαφέρον έχει η παρακάτω δήλωση των μελών του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, Τάσου Κανταρά και Νίκου Σακούτη, σχετικά με την προσφυγή του Δ.Σ. της Ένωσης κατά υπόθεσης των εργαζομένων, που καταδεικνύει την βούληση της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ και των δημάρχων να προχωρήσουν σε εφέσεις όπου υπάρξουν θετικές για τους εργαζόμενους πρωτόδικες αποφάσεις για την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού.

ΔΗΛΩΣΗ
Τον μνημονιακό οίστρο των μελών του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα τον ζήλευε ακόμα και η κ. Βελκουλέσκου!
Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ήρθε για συζήτηση δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου της Αθήνας, η οποία επανέφερε ελάχιστα ποσά των αμοιβών των εργαζομένων, που είχαν περικοπεί με τους μνημονικούς νόμους. Ποσά των 500 ευρώ για το επίδομα Χριστουγέννων και των 250 ευρώ για το επίδομα Πάσχα!
Το Διοικητικό Συμβούλιο, με μοναδική εξαίρεση τις δικές μας δύο αρνητικές ψήφους, αποφάσισε να καταθέσει έφεση και να δώσει εντολή να μην εκτελέσουν οι οικονομικές υπηρεσίες την δικαστική απόφαση. Να παραμείνουν δηλαδή οι εργαζόμενοι, εσαεί υπό το καθεστώς των μνημονιακών περικοπών!
Σ’ αυτή τη συνεδρίαση, ζήσαμε στιγμές απείρου κάλλους.
Εκδηλώθηκε όλος ο μνημονιακός οίστρος, παρατάξεων και αυτοδιοικητικών στελεχών, με προεξάρχοντες την κυβερνητική ομάδα και τον δημάρχου Ρέντη-Νίκαιας κ. Γ. Ιωακειμίδη.
Εκδηλώθηκε όλο το μίσος κατά των εργαζομένων και όσων αντιτίθεται στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.
Ένα ρεσιτάλ μνημονιακής πίστης που πολύ θα ζήλευε ακόμη και η επιτροπεία.
Να θυμίσουμε πως οι ίδιοι μνημονιακοί αυτοδιοικητικοί, πρωτοστατούντων των κυβερνητικών, στρέφονται και κατά των προσφυγών εργαζομένων των Δήμων τους, οι οποίοι μάλιστα αμείβονται με πολύ κατώτερους μισθούς των εργαζομένων της Ένωσης.
Την επαίσχυντη αυτή απόφαση τη θέτουμε στη κρίση του συνόλου των αιρετών, των εργαζομένων και της κοινωνίας.
02-03-2018


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΩΝ
για μια Αντιμνημονιακή Ριζοσπαστική
Εναλλακτική Πορεία της Αυτοδιοίκησης

δημοσίευσε ...