Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΣΟΜΕΔΠ: Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε «Ελεύθερη Αγωνιστική Έκφραση»ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧ/ΚΩΝ & ΕΡΓ/ΤΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

«ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ»
Συναδέλφισες, συνάδελφοι
στις 8 Μαρτίου 2018 στα γραφεία του Σωματείου (Αμαξοστάσιο – Ρετσίνα 45) από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 το απόγευμα ψηφίζουμε για την ανάδειξη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Στους δύσκολους καιρούς και τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, με την χώρα στο καναβάτσο των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, με αντι-ασφαλιστικό, με μισθολόγιο, με ψευδο-αξιολόγηση , με φόρο-επιδρομή, με ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, με πλειστηριασμούς και κόκκινα δάνεια, με ιδιωτικοποιήσεις, με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δεν χωράνε αποστρατεύσεις, παλινωδίες, παραιτήσεις και συμβιβασμοί.
Δεν χωρά ούτε ο κυβερνητικός, εργοδοτικός και μνημονιακός συνδικαλισμός, με παλιούς και νέους «σωτήρες», ούτε ο διχαστικός μικροπαραταξιασμός.
Χωράνε μόνο ενεργοί εργαζόμενοι, ενημερωμένοι, με ταξικό προσανατολισμό, αποφασισμένοι να έρθουν σε ρήξη με τα πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα, εργαζόμενοι που θα σηκώνουν ψηλά τις σημαίες της ενότητας, της αλληλεγγύης και των αγώνων.
Το Σωματείο είναι των εργαζόμενων και όχι της εργοδοσίας
Η παράταξη μας έχει συμβάλει αποφασιστικά μαζί με τους εργαζόμενους για μια συλλογικότητα απέναντι στον ατομισμό, για ένα Σωματείο της ενότητας στο πρόβλημα και των αγώνων στη δράση και όχι ένα πουκάμισο αδειανό.
Η παράταξη μας, με εκλεγμένο μέλος της στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ , μέσα από τις τάξεις του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, συμμετείχε δυναμικά σε όλες τις κινητοποιήσεις για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση των τομέων καθαριότητας σε πολλούς δήμους ανά την Ελλάδα (ΛΑΜΙΑ – ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ – ΑΛΙΜΟΣ κ.α.) , εκπληρώνοντας την υπόσχεση που είχαμε δώσει και παλαιότερα για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ.
Υπερασπιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε όπου και όταν χρειαστεί,  συνάδελφους οι οποίοι δεν είναι αρεστοί στους αιρετούς  και διώκονται για τη συνδικαλιστική δράση τους.
Με τις πιέσεις που ασκήσαμε οδηγήσαμε την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο να ξυπνήσει από την ραστώνη και να οργανώσει την αντίδραση για την μετατροπή  των συμβάσεων  των υπηρετούντων υπαλλήλων στους τομείς της καθαριότητας και στις προνοιακές δομές σε αορίστου χρόνου, αλλά δυστυχώς την κρίσιμη στιγμή του αγώνα, μη έχοντας πλειοψηφία στο ΔΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν καταφέραμε να τους πείσουμε για την συνέχιση μέχρι την οριστική λύση. Δυστυχώς οι πρόθυμοι υπερίσχυσαν.
Παρά τις προσπάθειες που έγιναν και συνεχίζονται, με στόχο να διαλύσουν το Σωματείο μας, ιδρύοντας διασπαστικό σωματείο στον ίδιο χώρο εργασίας, τις απειλές, τους εκβιασμούς και τις μετακινήσεις που δέχθηκαν τα μέλη μας, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ!!! Και αυτό οφείλεται σε όλους εσάς που δεν υποκύψατε στις τακτικές αντιδημάρχων ή υπηρεσιακών παραγόντων που συνδικαλίζονται.
Οι συχνές παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά για σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων όπως η απόφαση για την παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία, οι τροποποιήσεις ΟΕΥ για σύσταση νέων οργανικών θέσεων, για τα οφειλόμενα ΜΑΠ και Γάλα κλπ) αποδεικνύουν με ποιους είμαστε και ποιους εκπροσωπούμε.
Συνεχίζουμε και εντείνουμε τις προσπάθειες μας για ενιαία φωνή των εργαζομένων και την ίδρυση ενός και μοναδικού Σωματείου στον Δήμο Πειραιά για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας με ίσα δικαιώματα, απορρίπτοντας την σημερινή πολυδιάσπαση και κατακερματισμό των εργαζομένων.
Για Σωματείο με ΑΡΧΕΣ και όχι των αρχών

Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
ΓΙΑ Δ.Σ.
ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΓΚΙΤΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΚΟΚΛΩΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΥΤΑΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΛΟΥΚΙΣΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΦΡΑΓΚΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΝΟΣ
ΦΩΤΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ
ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ                    ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΟΕ – ΟΤΑ
ΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                      ΓΚΙΤΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                            ΛΟΥΚΙΣΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΤΥΡΑΛΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ                                     ΦΩΤΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

δημοσίευσε ...