Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Διά της διολισθήσεως, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ στηρίζει «αξιολόγηση» και μνημονιακές πολιτικές στο Δημόσιο



Πριν από μερικές ημέρες, το ΜΕΤΑ, η ΔΑΣ/ΠΑΜΕ και οι ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο δημόσιο τομέα είχαν στείλει επιστολή προς το προεδρείο της Συνομοσπονδίας, ζητώντας με θέμα την «αξιολόγηση» τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής στις 8 Μάρτη, κάτι άλλωστε που αποτελούσε «απόφαση της πλειοψηφίας στην τελευταία συνεδρίαση», όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν. Μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, αλλά και ούτε έχει υπάρξει απάντηση από πλευράς προεδρείου.
Αντιθέτως, όπως καταγγέλλουν οι τρεις παραπάνω παρατάξεις, με νεότερη επιστολή τους, το προεδρείο όχι μόνον αδιαφορεί αλλά –καταστρατηγώντας τις αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ– ετοιμάζεται να μπει σε διάλογο με την υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη, και μάλιστα χωρίς να έχει υπάρξει από πλευρά της εκείνο που έχει θέσει η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ως προϋπόθεση:
Την αναστολή των διαδικασιών της «αξιολόγησης»,συμπεριλαμβανομένης και της απεργοσπαστικής – τιμωρητικής τροπολογίας της, που στρέφεται κατά των εργαζομένων που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής της, και μάλιστα το πρώτο, είναι αυτό του εργαζομένου στο ΤΕΙ Ηπείρου, που αποκλείστηκε από τις διαδικασίες κρίσεων. Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη 13 Μάρτη εκδικάζεται στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων η αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης που έχει καταθέσει η ΑΔΕΔΥ, ενώ την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί πανηπειρωτική στάση εργασίας των δημόσιων υπαλλήλων και συγκέντρωση στη μία το μεσημέρι, έξω από το δικαστήριο.
Με βάση τα παραπάνω, ΜΕΤΑ, ΔΑΣ/ΠΑΜΕ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ, με τη νεότερη επιστολή τους, ζητούν, με βάση το άρθρο 16Α παρ. 6 του καταστατικού της ΑΔΕΔΥ, τη σύγκληση συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής την Τετάρτη 14 Μάρτη και ώρα 11πμ. Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, «είναι αυτονόητο, ότι θέμα της συνεδρίασης που προτείνουμε να πραγματοποιηθεί στις 14/3/2018, είναι τα μέτρα για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην “αξιολόγηση”, τα οποία θα πρέπει να ανακοινωθούν και στην προγραμματισμένη, για την επόμενη μέρα (15/3/2018), σύσκεψη Ομοσπονδιών-Μελών της ΑΔΕΔΥ».
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ
Σε συνέχεια της επιστολής μας (6/3/2018), προς το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, στην οποία δεν δόθηκε καμία απάντηση, ζητούμε, με βάση το άρθρο 16Α παρ. 6 του καταστατικού της ΑΔΕΔΥ, τη σύγκληση συνεδρίασης της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 14/3/2018 στις 11πμ (ημέρα που έχει προσδιοριστεί για την τακτική, ανά 15νθήμερο, συνεδρίασή της).
Η συνεδρίαση, είναι αναγκαίο να γίνει και ενόψει της πρόσκλησης της υπουργού κ. Γεροβασίλη προς την ΑΔΕΔΥ, για να συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρίαση της κοινής ομάδας εργασίας, σχετικά με ζητήματα Δημόσιας Διοίκησης.
Υπενθυμίζουμε, ότι με βάση πρόσφατη απόφαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ «προϋπόθεση συμμετοχής μας στην Επιτροπή, είναι η αναστολή από την Υπουργό των διαδικασιών Αξιολόγησης, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες της Επιτροπής» (αρ.πρωτ. 96/28.2.2018).
Είναι γεγονός, όμως, ότι δεν δόθηκε καμία απάντηση από την κ. Υπουργό στο παραπάνω αίτημα της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, για αναστολή των διαδικασιών της Αξιολόγησης. Επομένως, η πρόθεση του προεδρείου να συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρίαση, καταστρατηγεί τις αποφάσεις της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.
Τέλος, είναι αυτονόητο, ότι θέμα της συνεδρίασης που προτείνουμε να πραγματοποιηθεί στις 14/3/2018, είναι τα μέτρα για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην Αξιολόγηση, τα οποία θα πρέπει να ανακοινωθούν και στην προγραμματισμένη, για την επόμενη μέρα (15/3/2018), σύσκεψη Ομοσπονδιών-Μελών της ΑΔΕΔΥ.

δημοσίευσε ...