Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Β. Γκιτάκος : Να παραμείνουν στην εργασία οι συμβασιούχοι – κοροϊδία η 3Κ/2018


Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Ιωάννινα, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος, μίλησε στα τοπικά δίκτυα για τα αποτελέσματα της 3/Κ Προκήρυξης του ΑΣΕΠ. Όπως τονίζει, «οι 40.000 προσλήψεις που ετοιμάζουν για τους δήμους, μέσω της κοινωφελούς εργασίας, με φτηνά μεροκάματα και χωρίς δικαιώματα δείχνουν ότι τελικά οι 8.166 της 3Κ/2018 Προκήρυξης του ΑΣΕΠ δεν καλύπτουν τις ανάγκες των δήμων. Οι ανάγκες των δήμων είναι πολύ μεγαλύτερες και πρέπει να παραμείνουν κι αυτοί που είναι σήμερα στη δουλειά αλλά και να γίνουν κι άλλες περίπου 10.000 προσλήψεις στον τομέα της Καθαριότητας».

Όσον αφορά στην 3Κ/2018 καταγγέλλει «τον εμπαιγμό που έχουν δεχθεί οι συμβασιούχοι σε όλους τους δήμους της χώρας, γιατί αποδείχθηκε, όπως έλεγε το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ εξαρχής, πως θα βγάλει εκτός εργασίας γύρω στα 9.000-10.000 άτομα». Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, σημειώνει, ότι όλοι αυτοί θα παραμείνουν στην εργασία τους, δυστυχώς, όλοι αυτοί φεύγουν και πετάγονται στον καιάδα της ανεργίας.
Τα αποτελέσματα των προσωρινών πινάκων της Προκήρυξης, υπογραμμίζει, «είναι σίγουρο ότι στο τέλος θα ανατραπούν με τους οριστικούς πίνακες. Κι αυτό διότι υπάρχει προχειρότητα και έχουν βασιστεί στα στοιχεία της ηλεκτρονικής αίτησης του κάθε υποψηφίου, που από την ανάγκη για δουλειά δήλωσε οτιδήποτε στοιχεία. Αποτέλεσμα, να υπάρχουν πάρα πολλοί εργαζόμενοι που -ενώ έχουν πολλά μόρια- να είναι εκτός, ενώ άλλοι με λιγότερα μόρια να είναι μέσα στους προσωρινούς πίνακες».
«Θεωρούμε», καταλήγει, «ότι η κυβέρνηση πρέπει να ξαναδεί το ζήτημα και οι σημερινοί συμβασιούχοι να παραμείνουν στην εργασία τους τουλάχιστον μέχρι να βγουν οι οριστικοί πίνακες και να ξεκαθαρίσει το τοπίο, δηλαδή το ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει».

δημοσίευσε ...