Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Δήμος Ιωαννιτών: αναλγησία και αναξιοπιστία προς τους συμβασιούχους


Την αναλγησία αλλά και αναξιοπιστία της Δημοτικής Αρχής Ιωαννιτών αντιμετώπισαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.
Παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας στο κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων στην παρέμβαση τους για το θέμα των συμβασιούχων, ότι θα συναινέσει ο Δήμος στην προσωρινή διαταγή μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που αναγκάστηκαν οι εργαζόμενοι να προσφύγουν, οι δικηγόροι του Δήμου έπραξαν το ακριβώς αντίθετο.
Με 2.000.000 ευρώ αποθεματικό από το χαράτσι των ανταποδοτικών που καταβάλουν οι δημότες, ο Δήμος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι δεν θα μπορεί να τους πληρώνει καταδικάζοντας έτσι τους εργαζόμενους στην απόλυση και αφήνοντας την υπηρεσία καθαριότητας χωρίς προσωπικό.
Αυτή είναι η στάση της πλειοψηφίας των δημάρχων που κάποιοι βιάστηκαν να εκθειάσουν ως φιλεργατικούς και κοντά στους εργαζόμενους συμβασιούχους, κρίνοντας από τα κροκοδείλια δάκρια της ΚΕΔΕ και του προέδρου της.
Δεν είναι μόνο ο εμπαιγμός της κυβέρνησης με την προκήρυξη 3Κ/2018 που αφήνει πάνω από το 90% των συμβασιούχων εκτός εργασίας, όπως στον Δήμο Ιωαννιτών αλλά και σε όλους τους Δήμους της χώρας, σύμφωνα με τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ, αλλά έχουμε και την αρνητική στάση της πλειοψηφίας των Δημάρχων που τελικά θέλουν να δώσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας στους εργολάβους και τις αφήνουν χωρίς προσωπικό.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
«Και ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τους συμβασιούχους»
Στις 2 Απριλίου  το Δ.Σ. του συλλόγου ,μαζί με 5μελή επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ είχε συνάντηση με τον δήμαρχο  Ιωαννιτών  Θωμά Μπέγκα  , σχετικά με τα του συνεδρίου της ΠΟΕ ΟΤΑ. Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα των συμβασιούχων – παρατασιούχων  του δήμου, οι οποίοι πάνω από 90% έμειναν εκτός διαγωνισμού από τους προσωρινού ς πίνακες του ΑΣΕΠ.
Ζητήθηκε από τον δήμαρχο, να μην αντιδικήσει στα ασφαλιστικά μέτρα για προσωρινή διαταγή παραμονής στη δουλειά  που θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι ,όπως  γίνεται πανελλαδικά και υπάρχουν θετικές αποφάσεις δικαστηρίων. Το προσωπικό αυτό είναι έμπειρο και αναγκαίο, λόγω και των εορτών του Πάσχα που οι ανάγκες σε προσωπικό είναι αυξημένες, να παραμείνουν  οι  εργαζόμενοι στη δουλειά τους με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου.  Ενώ ο δήμαρχος εκεί  συμφώνησε ότι δεν θα αντιδικήσει, συμφώνησε  όπως φάνηκε με το σκεπτικό μας,  στις 4 Απριλίου  εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι 2 δικηγόροι του δήμου, με σαφή εντολή να πέσουν τα ασφαλιστικά μέτρα και να απολυθούν οι εργαζόμενοι .δεν φτάνουν τα λεφτά!
2.000.000 απόθεμα έχουν από την υπερφορολόγηση  στα ανταποδοτικά.
Ενώ αυτές τις ημέρες ο κόσμος λέει καλή ανάσταση ,οι εργαζόμενοι θα λένε καλή μας απόλυση.
Καταγγέλλουμε  το δήμαρχο  Ιωαννίνων για την  αντεργατική του στάση απέναντι στους εργαζόμενους  και την αθέτηση των λόγων του.
Ζήλεψε ο δήμαρχος όπως φαίνεται ,την κυβερνητική αναλγησία και την επιθετικότητα της  Ν.Δ απέναντι  στους εργαζόμενους.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους .
Καμία εμπιστοσύνη στην κεντρική και τοπική διοίκηση.
Μόνο ο ενωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να φέρει την ανάστασή μας.

δημοσίευσε ...