Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΣΟΜΕΔΠ: Στηρίζουμε και ενισχύουμε τον αγώνα των απολυμένων εργαζομένων στους ΟΤΑ/Παρασκευή 11 Μαΐου 2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά συμμετέχει στην Στάση Εργασίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 από τις 12:00 το μεσημέρι έως την λήξη του ωραρίου και καλεί όλους τους εργαζόμενους καθώς και τους απολυμένους συναδέλφους μας σε προσυγκέντρωση  στο Κέντρο Αγώνα Απολυμένων Εργαζόμενων Δήμων στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30 το μεσημέρι.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας και η αντικατάστασή της με ολιγόμηνη, κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα εργασία. Εκεί αποσκοπεί και η συνεχιζόμενη εφαρμογή και επέκταση του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» που μόνο για το 2018 η κυβέρνηση έχει σκοπό να απασχολήσει 40.000 και πλέον άνεργους, με τους περισσότερους να προορίζονται για τους Δήμους, για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των δήμων.
Από την άλλη η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ και των Δημάρχων όχι μόνο στηρίζουν αυτά τα προγράμματα γιατί καλύπτουν μεγάλο μέρος από τις ανάγκες των υπηρεσιών με προσωπικό που δεν τους κοστίζει ούτε ένα ευρώ, αλλά ζητούν και την επέκταση του προγράμματος σε 12 μήνες.
Η μεγάλη κοροϊδία και ο εμπαιγμός των συμβασιούχων εργαζόμενων με παρατάσεις στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων από την κυβέρνηση, αποδείχθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο από τα αποτελέσματα των προσωρινών πινάκων της «προκήρυξης -Απάτη» 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.
Πέταξαν 10.000 εργαζόμενους στον Καιάδα της Ανεργίας, οι γειτονιές γέμισαν σκουπίδια και οι εργολάβοι καραδοκούν να αρπάζουν την «ευκαιρία» που τους δίνει η κυβέρνηση και οι δήμαρχοι για να αναλάβουν έργο!
Οι μόνιμες προσλήψεις που επαίρεται η κυβέρνηση μέσω της 3Κ/2018 εκτός ότι αποτέλεσαν απάτη για τους συμβασιούχους εργαζόμενους, αποτελεί και όνειδος μπροστά στις χιλιάδες απολύσεις που προχώρησε και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των Δήμων και της κοινωνίας.
Η Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, που η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει Στάση Εργασίας για την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας με συγκέντρωση και πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να σηματοδοτήσει αγώνα διαρκείας με πολύμορφες κινητοποιήσεις απαιτώντας επαναφορά των απολυμένων στην εργασία, μόνιμη και σταθερή εργασία με ίσα δικαιώματα για όλους.
Ότι δεν πράξαμε το καλοκαίρι με την αναστολή των κινητοποιήσεων, να το κάνουμε ΤΩΡΑ!
Στηρίζουμε και ενισχύουμε καθημερινά με την παρουσία μας το Κέντρο Αγώνα των Απολυμένων Εργαζόμενων των Δήμων στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Παλεύουμε και Απαιτούμε:
^ Επαναφορά όλων των απολυμένων στην εργασία τους
^ Μετατροπή όλων των συμβάσεων ΙΔΟΧ σε Αορίστου Χρόνου
^ Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικών σχέσεων εργασίας
^ Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...