Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Νομοθετική ρύθμιση για συγγενείς θανόντων συναδέλφων στους ΟΤΑ


Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου για τα εργατικά ατυχήματα
Πόσο αίμα πρέπει να χυθεί για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες και τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, προκειμένου να λάβουν άμεσα μέτρα για να σταματήσουν να προστίθενται συνεχώς νέα ονόματα στη "μαύρη" λίστα των δυστυχημάτων στους ΟΤΑ;
Έχουμε ΟΛΟΙ  ηθικό χρέος αλλά και ηθικό καθήκον απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων.
Μεγάλα είναι τα ζητήματα που  προκύπτουν από το  συνεχιζόμενο "έγκλημα" που συντελείται (Θρηνούμε 42 θύματα στον κλάδο μας χωρίς να αποδίδονται  ευθύνες ).
Τα φώτα της δημοσιότητας θα σβήσουν και οικογένειες των θυμάτων θα κληθούν να προσαρμοστούν στην νέα σκληρή πραγματικότητα της αδιαφορίας. Πέρα από την φυσική απουσία του συζύγου -πατέρα-μητέρα , θα πρέπει να συμβιβαστούν με τα νέα δεδομένα της οικονομικής απουσίας με ότι αυτό συνεπάγεται
Σε ένα "έγκλημα" ευθύνη δεν έχουν μόνον όσοι εμπλέκονται άμεσα , άλλα και οι Δήμαρχοι και ο Υπουργός που έχουν την ηθική και πολίτικη ευθύνη .
Από την ευθύνη αυτή  προκύπτει το μέγα ζητούμενο .
Τι κάνουν οι δήμαρχοι για τις οικογένειες τον << συνεργατών τους >>?
Ποια η στήριξη στα ορφανά που έχασαν τον πατέρα τους για την αδιαφορία κάποιων που δεν φρόντισαν να αντικαταστήσουν τα ελαστικά του οχήματος?
Που είναι οι αλληλεγγύη των συναδέλφων της ΠΟΕ-ΟΤΑ ,ΠΟΠ-ΟΤΑ ,ΑΔΕΔΥ προς τις οικογένειες των Θανόντων   ?
Το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνουν ΕΙΝΑΙ  να στηρίξουν το αίτημα μιας νομοθετικής ρύθμισης που να προσλαμβάνετε ένα μέλος της οικογένειας του θανόντος.
Είναι ηθικό χρέος και ηθικό καθήκον όλων μας ως ελάχιστο φόρο τιμής στους συναδέλφους
Να σταματήσει  ΕΔΩ και ΤΩΡΑ η  ολοκληρωτική καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας, εντατικοποίηση εργασιών, το κλίμα τρομοκρατίας και απειλών, οι ευέλικτες σχέσεις εργασίας,  η ανυπαρξία εμβολιασμών, η ανυπαρξία Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και στοιχειωδών κανόνων ασφάλειας και υγιεινής, τα  ξεχαρβαλωμένα οχήματα χωρίς αισθητήρες, με λιωμένα λάστιχα και φρένα, το  ανεκπαίδευτο προσωπικό, η υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων και η συστηματική αποφυγή καταγραφής των εργατικών ατυχημάτων.
               Ο  Γραμματέας                                 ο Πρόεδρος
                Γκόγκας Π                                     Καλλιμάνης Ν

δημοσίευσε ...