Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

ΣΟΜΕΔΠ: Προετοιμάζουμε την απεργία για το αντιασφαλιστικό - ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση Πέμπτη 6/2/2020 στις 6:30μ.μ. στην Πλατεία Κοραή Πειραιά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο έγκλημα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης επιχειρεί η κυβέρνηση με την κατάθεση στη βουλή του νομοσχεδίου για την «ασφαλιστική μεταρρύθμιση», συνεχίζοντας την αντιασφαλιστική πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων με αποκορύφωμα τον νόμο Κατρούγκαλου 4387/2016, που ενώ διακήρυττε προεκλογικά ότι θα καταργήσει, τώρα έρχεται να τον θωρακίσει και να τον εφαρμόσει με πιο επιθετικό τρόπο, προσθέτοντας και νέες αντιασφαλιστικές διατάξεις.
Κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν να αντικαταστήσουν τα δημόσια ασφαλιστικά συστήματα με ιδιωτικά και αμιγώς κεφαλαιοποιητικά συστήματα. Να αντικαταστήσουν την κρατική δέσμευση για συγκεκριμένες παροχές στο τέλος του εργάσιμου βίου με το τζογάρισμα των εισφορών των ασφαλισμένων χωρίς καμία εγγύηση.
Να συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο την χρηματοδότηση από την εργοδοσία και το κράτος της (η οποία έτσι κι αλλιώς προκύπτει από τον μόχθο των εργαζομένων) και να περιορίσουν ακόμα περισσότερο - σε ένα ελάχιστο επίπεδο προνοιακού επιδόματος πείνας - το ύψος της δημόσιας σύνταξης.
Για εμάς η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι λογιστικό ζήτημα, αφορά συνολικά τις ζωές μας, τον κόπο και τον ιδρώτα μας για όλο μας το εργασιακό βίο! Αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση του αιώνα που μας πέρασε και γι’ αυτό η ανατροπή της είναι αιτία πολέμου.
Έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε τους αγώνες των προηγούμενων γενιών. Δεν ξεχνάμε ότι η Κοινωνική Ασφάλιση κατακτήθηκε από τους εργαζόμενους με σκληρούς αγώνες.
Με τον νέο νόμο:
       Διατηρούνται τα όρια ηλικίας στα 67 έτη ή στα 62 με 40 χρόνια δουλειάς για άντρες και γυναίκες.
       Καταργεί αμετάκλητα τη 13η και 14η σύνταξη.
       Προχωρά στην ενοποίηση του ΕΤΕΑΠ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) με τον   ΕΦΚΑ, με στόχο τη λεηλασία των αποθεματικών του. Λεφτά δικά μας από το  αίμα μας και τον ιδρώτα μας.
       Διατηρεί τη λεηλασία των 80 δις. Που έγινε διαχρονικά από τα ταμεία.
Και είναι σίγουρο ότι δεν θα σταματήσουν εδώ. Προετοιμάζουν να δώσουν   χτύπημα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, προκειμένου να εναρμονιστούμε με τον μέσο όρο της ευρωπαϊκής ένωσης.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για οριστική διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης
δεν πρέπει να περάσει.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εργατικά συνδικάτα –
Δυναμώνουμε τους αγώνες μας.
Παλεύουμε για:
   Δημόσια, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους. Ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. Να καταργηθεί η ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας και του Φαρμάκου!
   Αυστηρό πλαίσιο υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς με τη συμμετοχή και τον έλεγχο των εργαζομένων για την αντιμετώπιση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών. Προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.
   Την προστασία της μητρότητας, τη φροντίδα και αγωγή της βρεφικής – παιδικής ηλικίας, των ΑμΕΑ και των οικογένειών τους, των ηλικιωμένων και των χρονίως πασχόντων, των πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών.
   Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με χρηματοδότηση 100% από το κράτος. Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα των ανέργων, των ατόμων με αναπηρία, όσων αμείβονται με τον κατώτατο μισθό ή την κατώτατη σύνταξη, καθώς και όλων όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα. 
   Την αποκατάσταση των απωλειών μας. Να επιστραφούν όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει, τα κλεμμένα από τα αποθεματικά των ταμείων. Να πληρώσει η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος.
Καμία αναμονή, τώρα πρέπει να σημάνει ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
Το Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά πήρε απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση, μαζί με τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κλιμάκωση του αγώνα.
Προετοιμάζοντας την μεγάλη απεργιακή απάντηση καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά την Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2020 στις 6:30 το απόγευμα στην Πλατεία Κοραή να συμμετέχουν στην αγωνιστική συγκέντρωση που διοργανώνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα μαζί με οργανώσεις συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών σε όλη τη χώρα.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
4/2/2020

δημοσίευσε ...