Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Το δικαίωμα των μαθητών για μόρφωση και υγεία δεν καταστέλλεται!


Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
καταγγέλλει την κυβερνητική προσπάθεια καταστολής και συκοφάντησης του αγώνα των μαθητών για μέτρα προστασίας της υγείας των ίδιων, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιο θράσος, τη στιγμή που με ευθύνη της λειτουργούν τμήματα που συνωστίζονται 25 και 30 μαθητές, που ένας μαθητής για να φτάσει στο σχολείο πρέπει να στοιβαχτεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, να εντοπίζει στις μαθητικές κινητοποιήσεις “υγειονομικούς κινδύνους”!

Με εισαγγελείς, στελέχη του υπουργείου Παιδείας, ορισμένους διευθυντές και  δημοτικούς παράγοντες έξω από τα σχολεία, επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα τους. Μιλά προβοκατόρικα για "αρνητές μάσκας" τη στιγμή που με τα αιτήματα τους οι μαθητές απαιτούν μόνιμους καθηγητές και καθαρίστριες, αίθουσες με 15 μαθητές, μόρφωση και υγεία. Την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να αντιστρέψει την πραγματικότητα  τη ζήλεψε και η "ΑΥΓΗ" του ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετώντας τα ίδια χυδαία επιχειρήματα ενάντια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται.

Δεν μας προξενεί καμία εντύπωση που η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγ. Αναργύρων (Στ. Τσίρμπας) όπως έβριζε τη πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του Δήμου τώρα βρίζει τα παιδιά μας. Ούτε ότι η αντεργατική Δημοτική Αρχή του Παλαιού Φαλήρου απειλεί τους μαθητές με εισαγγελείς. Ούτε η στάση μιας σειράς άλλων Δημοτικών Αρχών.

Όμως η αλήθεια δεν κρύβεται. Την ώρα που η κυβέρνηση διακηρύττει ότι το ταμείο είναι μείον για τα σχολεία, επιδοτεί με 72 δισ. τους επιχειρηματικούς ομίλους. Ταυτόχρονα προχωρά στην αγορά 16 μαχητικών αεροσκαφών "Rafale" με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. ευρώ, ποσό που όπως σημειώνουν οι μαθητές θα μπορούσε να καλύψει 30.000 θέσεις εκπαιδευτικών για 10 χρόνια!

Αύριο είμαστε μαζί με τα παιδιά μας που διαδηλώνουν για την υγεία και την μόρφωσή τους. Καλούμε τη κυβέρνηση τώρα να δώσει λύση στα δικαία αιτήματα των μαθητών! Ο χρόνος περνάει επικίνδυνα! Πάρτε μέτρα τώρα!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

δημοσίευσε ...