Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Καισαριανή: Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους

 


Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής για την συνάντηση με τον δήμαρχο για το άνοιγμα των Παιδικών Σταθμών

Το σωματείο και η εκπρόσωπος των εργαζομένων του Νομικού προσώπου, ορμώμενοι από την έντονη ανησυχία τους, για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων του COVID-19 την καλοκαιρινή περίοδο, σε συνδυασμό με τα υποτυπώδη μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση μεταθέτοντας τις δικές της σοβαρές ευθύνες στην ατομική ευθύνη, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ζητήσαμε συνάντηση, με τον δήμαρχο.


Το σωματείο και η εκπρόσωπος των εργαζομένων του Νομικού προσώπου, ορμώμενοι από την έντονη ανησυχία τους, για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων του COVID-19 την καλοκαιρινή περίοδο, σε συνδυασμό με τα υποτυπώδη μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση μεταθέτοντας τις δικές της σοβαρές ευθύνες στην ατομική ευθύνη, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ζητήσαμε συνάντηση, με τον δήμαρχο. Η συνάντηση είχε σκοπό να ενημερωθούμε για τις συνθήκες επανόδου των εργαζόμενων από την καλοκαιρινή τους άδεια ,το ξεκίνημα των παιδικών σταθμών, τα απαιτούμενα μέτρα για τους καινούργιους εργαζόμενους ώστε να διασφαλισθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η υγεία και η ασφάλεια όλων των εργαζόμενων.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε καταθέσαμε τις παρακάτω προτάσεις:

Δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.

Χορήγηση ειδών ΜΑΠ στους δικαιούχους και επάρκεια σε μάσκες αντισηπτικά για όλους τους εργαζόμενους.

Πρόσληψη του απαιτούμενου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών.

Ευελιξία χρονοδιαγράμματος στην έναρξη προσέλευσης επανεγγραφών και εγγραφών βρεφών και νηπίων, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός τους, αλλά και να διασφαλιστεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Διασφάλιση συνθηκών στον ύπνο, των βρεφών και νηπίων, σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν εκδοθεί από τον ΕΟΔΥ, για την ασφαλή λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών.

Κατόπιν της συζήτησης με τον δήμαρχο υπήρξε δέσμευση ότι εντός των επόμενων ημερών θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των παιδικών σταθμών και ότι θα δρομολογηθούν οι μάσκες και τα αντισηπτικά για όλο το προσωπικό .

Όσον αφορά για τα ΜΑΠ (θέμα για το οποίο έχουμε κάνει έγγραφο με αρ.πρωτ.6601 από 16/07/2020) δεν μας δόθηκε καμιά συγκεκριμένη απάντηση και επιπροσθέτως πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ακόμη εργαζόμενοι στην καθαριότητα που δεν έχουν πάρει ακόμα τα μέσα ατομικής προστασίας (άρβυλα, μάσκες κλπ)με αποτέλεσμα να δουλεύουν εκτεθειμένοι σε κίνδυνο εργατικού ατυχήματος.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

                                                                             ΤΟ Δ.Σ

δημοσίευσε ...