Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ στηρίζει την 24ωρη απεργία (6/7/2017) των εργαζομένων στο Β.Σ.Σ.Με ανακοίνωση της (ΕΔΩ)  η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ συμπαραστέκεται και στηρίζει την Πανελλαδική 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΒΣΣ που έχουν προκηρύξει τα Σωματεία -Σύλλογοι τους για την Πέμπτη 6 Ιούλη 2017 και καλεί όλους τους εργαζόμενους του ΒΣΣ να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Η ομηρία, η εκμετάλλευση και η ανασφάλεια όλων των εργαζομένων συμβασιούχων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  που τους επιβάλλουν οι κάθε μορφής ελαστικές σχέσεις εργασίας που επινοούν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις συμπιέζοντας και καταργώντας κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα, χρειάζεται να αντιμετωπιστεί από το σύνολο των εργαζομένων στους Δήμους και σε όλο τον Δημόσιο τομέα, μέσα από τα συνδικάτα τους.
Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης αποτελούν «κούφια» λόγια, λειτουργούν διασπαστικά και σκοπό έχουν να εφησυχάσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από τους αγώνες, καλλιεργώντας αυταπάτες και ψεύτικες προσμονές.
Η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με όλες τις ομοσπονδίες – μέλη της οφείλει να οργανώσει και να συντονίσει πανδημοσιοϋπαλληλικό αγώνα για την κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας και την καθιέρωση της μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους με πλήρη δικαιώματα.  
Η ανακοίνωση των Σωματείων – Συλλόγων Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» αναφέρει:
ΛΕΜΕ ΟΧΙ όχι στην επί σειρά ετών ομηρία των εργαζομένων του ΒΒΣ, οι οποίοι εργάζονται ανελλιπώς επί 15 συνεχόμενα χρόνια , έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ στον εμπαιγμό 3.500 εργαζομένων του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ στις καθησυχαστικές υποσχέσεις της Πολιτικής Ηγεσίας και ζητάμε επιτέλους να γίνουν πράξη.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1) Την αναγνώριση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων του ΒΣΣ σε αορίστου χρόνου διότι εργάζονται ανελλιπώς επί 15 συνεχόμενα χρόνια , έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
2) Απαιτούμε την υλοποίηση της δέσμευσης της Κυβέρνησης για οριστική λύση του εργασιακού μας ζητήματος και άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την λύση της πολύχρονης εργασιακής μας ομηρίας.
ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ!!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ στις 6 Ιουλίου στην Αθήνα. Τόπος συγκέντρωσης των εργαζομένων θα είναι η πλατεία Συντάγματος.

δημοσίευσε ...