Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Με επιτυχία η κοπή πίτας του ΣΟΜΕΔΠ (φωτο)


 

Μέσα σε ένα πολύ ζεστό κλίμα από την μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων, παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε λόγω του χιονιά των προηγούμενων ημερών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου η ετήσια κοπή πίτας του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά για το 2023.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά που ευγενικά παραχωρήθηκε από την διεύθυνση Πολιτισμού και το τμήμα Πινακοθήκης του δήμου.


 

Ο πρόεδρος Μιλτιάδης Λουκίσας και ο γραμματέας Βασίλης Γκιτάκος του ΣΟΜΕΔΠ αναφέρθηκαν αρχικά στην ανάγκη της έμπρακτης αλληλεγγύης του σωματείου στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που δοκιμάζονται από τον φονικό σεισμό, μετρώντας χιλιάδες νεκρούς, τραυματισμένους και αγνοούμενους, αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζουν οι ηγεσίες τους, όπως και στη χώρα μας, βάζοντας στο ζύγι «κόστους – οφέλους» την προστασία των λαϊκών οικογενειών από τα φυσικά φαινόμενα, σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ.

Τόνισαν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του δήμου μας από την πολιτική που εφαρμόζει η δημοτική αρχή Πειραιά και είναι αλληλένδετη με την πολιτική των κυβερνήσεων που στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, βάζοντας στο περιθώριο τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους και κυρίως τα μέσα και τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, θεωρώντας τους εργαζόμενους αναλώσιμους.


 

Επεσήμαναν ιδιαίτερα τις προσπάθειες απαξίωσης του ΣΟΜΕΔΠ από τον δήμαρχο Πειραιά και το επιτελείο του, αλλά όπως χαρακτηρίστηκα ανέφεραν: «δεν τους βγαίνει, γιατί το σωματείο μας εδραιώνεται καθημερινά στις συνειδήσεις όλο και περισσότερων συναδέλφων και αυτό φαίνεται και από τις νέες εγγραφές αλλά και από τα αποτελέσματα των εκλογών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου».

Ως παράδειγμα της προσπάθειας απαξίωσης αλλά και υπονόμευσης του ΣΟΜΕΔΠ έφεραν τον οικονομικό στραγγαλισμό που επιχειρείται από την καταβολή συνδρομών μόνο του 1/3 των μελών του σωματείου από τον δήμο.



 

Κλείνοντας τις τοποθετήσεις τους τα μέλη του προεδρείου του ΣΟΜΕΔΠ προέτρεψαν τους εργαζόμενους, ενόψει και των βουλευτικών εκλογών που έρχονται, να μην πιστεύουν στις «κοκορομαχίες» μέσα στη βουλή και στα τηλεοπτικά παράθυρα που στήνουν καθώς και τα ψευτοδιλήμματα που θέτουν όλοι αυτοί που μας έφεραν στην τραγική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι με την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική τους. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ισχυρό εργατικό – λαϊκό κίνημα και εκπροσώπους στη βουλή που θα βάζουν μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού και όχι τα συμφέροντα του κεφαλαίου.


 

Την τοποθέτηση του ο γραμματέας του ΣΟΜΕΔΠ Βασίλης Γκιτάκος έκλεισε κάνοντας γνωστή την πρόταση του ΚΚΕ να τον συμπεριλάβει ως υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Πειραιά. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Επειδή το Σωματείο μας το θεωρώ σπίτι μου και όλα τα μέλη του οικογένεια μου, που μαζί παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο, σας ανακοινώνω ότι αποτελεί μεγάλη τιμή η πρόταση του ΚΚΕ να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της Α’ Πειραιά, την οποία και αποδέχθηκα για να συνεχίσω στους αγώνες και από αυτό το μετερίζι, παλεύοντας στις εκλογές που έρχονται να βγει ισχυρός ο λαός και ανίσχυρη η οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει, οποιουδήποτε χρωματισμού, σύστασης και «αρχηγού», όταν πολύ καλά γνωρίζουμε ότι θα ακολουθήσουν την ίδια αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική με ακόμα πιο σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους και την λαϊκή οικογένεια».

Η εκδήλωση έκλεισε με τον καθιερωμένο μπουφέ με μανιάτικες τηγανίδες, διάφορους μεζέδες, αναψυκτικά και κρασί. 

     

δημοσίευσε ...