Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Να αποσυρθεί τώρα η νέα απεργοκτόνα διάταξη του υπουργού Βορίδη

 

 

ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΟΚΤΟΝΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΒΟΡΙΔΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ !!

Δεν πρόλαβε καλά καλά να στεγνώσει το μελάνι των αποφάσεων τόσο του Μονομελούς Πρωτοδικείου όσο και του Εφετείου Αθηνών, που απέρριψαν την αγωγή και την έφεση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας να βγάλουν παράνομη και καταχρηστική την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στις Υπηρεσίες Δόμησης (Υ.ΔΟΜ) των δήμων και η κυβέρνηση έσπευσε να επινοήσει ένα ακόμα απεργοσπαστικό μέτρο.


 

Ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης της ΝΔ Μάκης Βορίδης, στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη βουλή  «Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα - Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα – Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. α΄ και β’ βαθμού και των αποκεντρωμένων διοικήσεων και για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών», το άρθρο 29 «Συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα δημοσίων υπαλλήλων…» τροποποιεί την παρ. 1 του αρθ.30 του Ν. 1264/82 και προσθέτει εδάφιο το οποίο προβλέπει τη νομιμοποίηση του ελληνικού δημοσίου να προσφεύγει ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου και να ζητά να κηρυχθεί ως παράνομη και καταχρηστική μια απεργία.

Μετά τους απεργοκτόνους νόμους του Χατζηδάκη (ΝΔ) αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση φέρνει άλλο ένα αντεργατικό νομοθέτημα προκειμένου να καλύψει το «κενό» του «έννομου συμφέροντος» που προέκυψε από τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις για την απεργία των εργαζομένων στις Υ.ΔΟΜ. Με λίγα λόγια αν «γλυτώσεις» από τον δήμαρχο σε περιμένει ο υπουργός…!  

Τις απεργίες και τους αγώνες των συνδικάτων, τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, όσο και να προσπαθούν οι κυβερνήσεις με νόμους να τα ποινικοποιήσουν δεν θα μπορέσουν ποτέ να τους σταματήσουν.

Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές, όποιου χρώματος, σύστασης ή αρχηγού, από τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα κοινοβουλευτικά τους δεκανίκια, αυτό που θα φοβάται πάντα θα είναι η αντίδραση και οι αγώνες των εργαζομένων στην αντεργατική πολιτική, που η πείρα μας έχει δείξει ότι θα εφαρμόσουν.

Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων, όπως κατήργησαν στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους «Αχτσιόγλου» και «Χατζηδάκη» έτσι θα αφήσει στα χαρτιά και τη νέα αντεργατική νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΕΡΓΟΚΤΟΝΑ ΔΙΑΤΑΞΗ !!

Αθήνα, 21/2/2023

δημοσίευσε ...