Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Τώρα αυξήσεις στους μισθούς και στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΩΡΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η κυβέρνηση επέλεξε λίγες ημέρες πριν εξαγγείλει τις εκλογές να ανοίξει το θέμα του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των εργαζομένων στο δημόσιο, με προφανείς τους σκοπούς της ρουσφετολογίας αλλά και του αποπροσανατολισμού.


 

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τους αγώνες του εργατικού κινήματος το προηγούμενο διάστημα ενάντια στην περικοπή, την κατηγοριοποίηση και την κατάργηση του επιδόματος σε ειδικότητες, καθώς και τη βία και τα χημικά από τις δυνάμεις καταστολής που έβαλε η κυβέρνηση απέναντι στους εργαζόμενους.

Κανένας εργαζόμενος δεν ξεχνά τις οικονομοτεχνικές μελέτες περικοπής της συνολικής δαπάνης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως κανένας δεν ξεχνά ότι από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στη βουλή την μνημονιακή δέσμευση για την εφαρμογή των «βέλτιστων» πρακτικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην χορήγηση του επιδόματος, που αυτό μεταφράζεται στην κατάργηση του.

Ούτε όμως και κανένας εργαζόμενος αποπροσανατολίζεται από την διεκδίκηση των αυξήσεων στους μισθούς, που η αντεργατική πολιτική όλων των κυβερνήσεων τους έχει καθηλωμένους για περισσότερο από 12 χρόνια και την ακρίβεια στα καύσιμα, στην ενέργεια, στα είδη λαϊκής ανάγκης, να καλπάζει σε ξέφρενους ρυθμούς.

Το ταξικό κίνημα δεν λειτουργεί με τους όρους αντοχής της οικονομίας όπως απαγορευτικά βάζει στις διεκδικήσεις τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μιας οικονομίας που δεν αντέχει για μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας, αλλά αντέχει και με το παραπάνω να μεγαλώνει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους απαιτούν:

>Αυξήσεις στους μισθούς

>Καμία περικοπή, κατηγοριοποίηση ή κατάργηση του επιδόματος

>Αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

>Επέκταση του επιδόματος και σε άλλες ειδικότητες

>Ένταξη και άλλων ειδικοτήτων στο ασφαλιστικό καθεστώς των ΒΑΕ

Αθήνα,17/2/2023

δημοσίευσε ...