Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

ΣΟΜΕΔΠ: Στηρίζουμε τον αγώνα των σιδηροδρομικών και τη συγκέντρωση την Κυριακή 5 Μαρτίου στο Σύνταγμα.

 



Το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών & Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ) εκφράζει συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη και εύχεται γρήγορη ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες.

Στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχησε τις ζωές δεκάδων συνανθρώπων μας έχει την υπογραφή της εγκληματικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, που υπηρετούν τους επιχειρηματικούς ομίλους και βάζουν τα κέρδη τους πάνω από την υγεία και την ασφάλεια του λαού τα οποία υπολογίζουν σαν κόστος μη απαραίτητο.

Το ΣΟΜΕΔΠ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των συναδέλφων σιδηροδρομικών και στηρίζει την 48ωρη απεργία τους. Οι εργαζόμενοι εδώ και χρόνια φωνάζουν για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και επισήμαιναν τον κίνδυνο ενός τραγικού δυστυχήματος αλλά κάνεις από τους ηθικούς αυτουργούς δεν τους ακούει.

Είναι μεγάλη υποκρισία τα συστημικά παπαγαλάκια των ΜΜΕ να επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τον λαό επιρρίπτοντας ευθύνες στους εργαζόμενους και στους εκπροσώπους τους «τι έκαναν τόσα χρόνια?», «πόσες απεργίες κάνατε?», όταν αφενός γνωρίζουν πολύ καλά την αλήθεια αλλά κυρίως, γιατί σε κάθε κινητοποίηση – παρέμβαση – απεργία είναι τα ίδια παπαγαλάκια που λοιδορούν και συκοφαντούν τους εργαζόμενους – απεργούς, βάζοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό ότι δεν αφήνουν τον κόσμο να πάει στις δουλειές τους.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των συναδέλφων σιδηροδρομικών που συνεχίζουν να διεκδικούν τα αυτονόητα για να μπορούν να πηγαίνουν και να γυρίζουν από την δουλειά τους με ασφάλεια, για να μπορούμε όλοι εμείς να απολαμβάνουμε ασφαλή δρομολόγια με το απαραίτητο και σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό, για σιδηροδρομικό δίκτυο ανάλογο με τις απαιτήσεις των καιρών μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουμε δυναμικά το παρών στην κινητοποίηση που καλούν τα σιδηροδρομικά σωματεία την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 στις 11:00 το πρωί στο Σύνταγμα.

Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές

Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές!!!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ Δ. ΠΕΙΡΑΙΑ


 

δημοσίευσε ...