Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΜΑΡΤΗ: Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης!

6/3/23 Πορεία Μαθητών στους δρόμους του Πειραιά

 

Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών & Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ) συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά να μετατρέψουν τα κυρίαρχα αισθήματα της οργής και της θλίψης που τους κυριεύουν, σε αγώνα και διεκδίκηση.

Να γίνουμε η φωνή των νεκρών του εγκλήματος στα Τέμπη.

Ότι έγινε στα Τέμπη ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα με ονοματεπώνυμο όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων και σφραγίδα την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος που εφαρμόζουν.

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης, όσο και όλων των κυβερνήσεων που άφησαν το σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στην ασφάλεια των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών. Οι ευθύνες δεν παραγράφονται με την παραίτηση ενός υπουργού, ούτε και με δακρύβρεχτα υποκριτικά διαγγέλματα.

Την ίδια υποκρισία και «συμπόνια»  συναντάμε μετά από μεγάλα εγκλήματα από τους υπεύθυνους που προσπαθούν να συγκαλύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες. Δεν ξεχνιούνται η Μάνδρα, το Μάτι, οι μεγάλες πυρκαγιές του Πύργου και της Εύβοιας, οι πλημμύρες, οι σεισμοί, αλλά και ο κλάδος των εργαζομένων στους δήμους που θρηνεί 64 νεκρούς την τελευταία οκταετία και έχει εκατοντάδες σακατεμένους κατά την ώρα της εργασίας τους.  

Η πραγματική αιτία είναι η πολιτική τους που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων… το κέρδος.

Η σχέση κόστος-όφελος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε κάθε εργασιακό χώρο είναι η πραγματική αιτία κάθε εγκλήματος που συντελείται σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Είναι η βάση που αντιμετωπίζει ως κόστος την ασφάλεια και τη ζωή των εργαζομένων, των επιβατών, εμπόδιο στην ανάπτυξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι η αιτία για το ατύχημα των Τεμπών αλλά και ο λόγος που οι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε κρεματόρια, με τους εργαζόμενους να μην γνωρίζουν αν θα ξαναγυρίσουν σπίτια τους.

Όλοι εμείς, που θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε στο τρένο, είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με τον αγώνα μας και τις διεκδικήσεις μας να προστατεύσουμε και να εξασφαλίσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, των οικογενειών μας.

Να μην επιτρέψουμε να μπαίνουν οι ζωές μας στο ζύγι των κερδών, να γίνονται εκπτώσεις στην ασφάλεια στο βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ συνένοχοι στα εγκλήματά τους δεν θα γίνουμε.

Σύγχρονες, ασφαλείς και φτηνές μεταφορές για όλο τον λαό.

Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12:30 στα Προπύλαια


 

δημοσίευσε ...