Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Πάνω και από τα 7 δισ. ευρώ οι επιπλέον φόροι

Τώρα το κατάλαβαν όλοι γιατί φέτος οι πολιτικές δυνάμεις του μνημονίου έδωσαν παράταση στη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Σκεφτείτε πριν ψηφίσει ο κόσμος να γνώριζε το εκκαθαριστικό της εφορίας.
Όλοι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι καλούνται να πληρώσουν δύο, τρεις ακόμη και 4 μισθούς! Μας μείωσαν τους μισθούς, μας πετσόκοψαν τα δώρα και τώρα καλούμαστε πάλι να πληρώσουμε, που οι περισσότεροι βέβαια και να θέλουμε δεν θα μπορούμε.

Μοναδική απάντηση είναι η ανάπτυξη ενός πλατιού κινήματος αντίστασης και ανυπακοής.
Η πρώτη κινητοποίηση από κινήσεις ενάντια στα χαράτσια, σωματεία και μαζικούς φορείς γίνεται την Πέμπτη 19 Ιούλη, ώρα 7μμ στην Αθήνα, στα προπύλαια.  
Να είμαστε όλοι εκεί!

Ακολουθεί το δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ
Σοκ και δέος κρύβουν οι εφετινές φορολογικές δηλώσεις και τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά τους σημειώματα, καθώς περί τα 4 εκατομμύρια νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους συνολικού ύψους 7,2 δισ. ευρώ, αντί για 5,5 δισ. ευρώ όπως αρχικά υπολογιζόταν. Ακόμη, μόνο ένας στους 11 φορολογούμενους θα έχει επιστροφή φόρου (μόλις 500.000 θα κληθούν να εισπράξουν επιστροφές φόρων, που δεν θα υπερβούν τα 700 εκατ. ευρώ), ενώ έως και 1.110% αυξάνονται οι επιβαρύνσεις για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα.

Με βάση νεώτερες εκτιμήσεις υπηρεσιακών στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, οι φόροι που θα επιβληθούν σε 5,7 εκατομμύρια νοικοκυριά με τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα εκτοξευτούν σε πρωτοφανή επίπεδα και θα υπερβούν, τελικά, τα 6,5 δισ. ευρώ, χωρίς να αποκλείεται να φθάσουν ακόμη και τα 7 δισ. ευρώ! Οι νέες αυτές εκτιμήσεις προκύπτουν από την επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων που έχουν προκύψει από τη μέχρι τώρα πορεία εκκαθάρισης των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό των χρεωστικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων θα φθάσει φέτος το 70% του συνόλου κι ότι ο μέσος κατά κεφαλήν φόρος για κάθε παραλήπτη χρεωστικού σημειώματος θα είναι μεγαλύτερος των 1.800 ευρώ. Στην υπόθεση εργασίας, με σύνολο των εκκαθαριστικών 5,7 εκατομμύρια, τα χρεωστικά σημειώματα θα φθάσουν τα 4.000.000 (το 70% των 5,7 εκατομμυρίων). Έτσι, με "προβολή", οι συνολικοί φόροι που θα βεβαιωθούν με βάση τα 4.000.000 χρεωστικά σημειώματα θα υπερβούν τα 7,2 δισ. ευρώ! Το καθαρό ποσό που θα βεβαιωθεί προς είσπραξη από το Δημόσιο θα "περιοριστεί" τελικά μεταξύ 6,5 και 7 δισ. ευρώ, καθώς από την εκκαθάριση του συνόλου των 5,7 εκατομμυρίων φετινών δηλώσεων θα προκύψουν περίπου 400.000 με 550.000 πιστωτικά εκκαθαριστικά, τα οποία θα αναγράφουν επιστροφές φόρων πάνω από 200 εκατ. ευρώ.

δημοσίευσε ...