Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Υπάρχει χρόνος ?

"κλεμμένο" από : opateras.blogspot.gr  
Η συγκυβέρνηση  ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ δε διστάζει να δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο ακόμη και σε βαριά ασθενείς. Θέλοντας να περάσει το μήνυμα σε χιλιάδες Πολίτες οι οποίοι δεν δέχονται να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ. Αλλά και σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν ούτε την αξία του ρεύματος, ότι δεν θα κάνει πίσω και θα κόβει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν , έκοψαν το ρεύμα στο άσυλο ανιάτων.
Η πολιτεία και ο ΕΟΠΥΥ δεν έδειξαν έλεος ούτε σε μια από τις πλέον αδύναμες ομάδες του πληθυσμού, σε 235 ασθενείς του Ασύλου Ανιάτων.

Μάλιστα, ο λογαριασμός ήταν μόλις 98 ευρώ και λήγει στις 3 Αυγούστου.
Και δεν είναι μόνο αυτό . 
 
Η αναλγησία της πολιτείας και κυρίως του ΕΟΠΥΥ έχει φθάσει στο σημείο να στερεί από τους 235 συνανθρώπους μας ακόμη και βασικά τρόφιμα, απειλώντας τη ζωή τους.
 
Εδώ και ενάμιση μήνα στερούνται βασικών πρωτεϊνών αφού δεν έχουν σιτιστεί με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι. Κάθε μεταβολή της κατάστασης αυτών των κατάκοιτων, στη συντριπτική τους πλειονότητα, συνιστά ουσιαστικά απειλή θανάτου, σύμφωνα με το γιατρό και πρόεδρο των εργαζομένων, Παντελή Ξένο.
 
Ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό
 
Σημαντικές είναι οι ελλείψεις και σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, ενώ και οι 170 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από το Μάρτιο.
 
Ο λόγος της οικονομικής ξηρασίας του Ιδρύματος οφείλεται στην μη καταβολή από τον ΕΟΠΥΥ των χρημάτων από τα νοσήλια που αγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 1,8 είναι οφειλές του πρώτου εξαμήνου του έτους.
 
Η διοίκηση του Ασύλου, που μάλιστα καταγγέλλει πλήρη αδιαφορία εκ μέρους του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Βουδούρη, αποστέλλοντας εξώδικο στον οργανισμό και προειδοποιώντας με προσφυγή στον εισαγγελέα, ζητά την καταβολή των χρημάτων.

Η ΔΕΗ μιλάει για λάθος και ο Σαμαράς έδωσε εντολή ( δεν ξέρουμε αν ρώτησε την τρόικα πρώτα ) να επανασυνδέσουν την παροχή .

Ο συνκυβερνών Φώτης  με την υπευθυνότητα που διακρίνει την "αριστερά " της ευθύνης και της συγκυβέρνησης  έκανε την πάπια .

Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε Εμείς ;

Θα περιμένουμε να γυρίσουνε και οι άλλοι από τις διακοπές ;
Υπάρχει χρόνος;
έχουμε αναρωτηθεί τι κάνουν τα Παιδιά που όλοι την σχολική χρονιά υποσιτίζονταν και με διάφορους τρόπους , σισίτια από τους γονείς , δανεικά , βρίσκανε μια "άκρη" τώρα τι κάνουν ;
Ξαναρωτάω έχουμε την άποψη ότι υπάρχει χρόνος για διακοπές ;

δημοσίευσε ...