Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Δημ. Πειραιά : "Αξιοποίηση" δημοτικής ακίνητης περιουσίας.

Δημαρχείο Πειραιά : for sale
Μετά την "σκανδαλώδη" ιδιωτικοποίηση των δύο παραλιών του Δήμου Πειραιά, Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα, διαβάζουμε "έντρομοι" το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας 10 - 7 - 2012 του Δημοτικού Συμβουλίου που αναφέρεται στην "Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση με διεθνή διαγωνισμό πέντε ακινήτων του Δήμου Πειραιά".

Λέω "διαβάζουμε έντρομοι", γιατί όλοι πλέον ξέρουμε από την μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη πρώην και νυν συγκυβέρνηση, που αυτή εκφράζει και ο Δήμαρχος Πειραιά, ότι ο όρος αξιοποίηση που χρησιμοποιείται για την ακίνητη περιουσία είναι ο καμουφλαρισμένος όρος του "βγάζω στο σφυρί" την περιουσία, που μάλιστα δεν μου ανήκει.
Γκαράζ Ρετσίνα 45-47 : for sale
Πρόκειται για τα ακίνητα, Δημοτικός Σταθμός Αυτ/των (Γκαράζ) της οδού Ρετσίνα 45-47 μαζί με το διατηρητέο κτίριο του "Περδίκη", Δημαρχείο Πειραιά, Ράλλειο, ο πύργος στην αγορά και το ακίνητο που στεγάζεται η διεύθυνση Ηλεκ/κου - Μηχ/κου (πρώην πολεοδομία) επί των οδών Θηβών και Φαλήρου.
Γεννιούνται πολλά ερωτήματα από την μεθόδευση της "αξιοποίησης" στη συγκερκριμένη χρονική στιγμή και από τον τρόπο που έρχεται να διαδεχτεί το "ξεπούλημα" των δύο παραλιών σε ιδιώτες. Γνωρίζουμε ότι σε περιόδους βαθιάς οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε και μας επέβαλλαν οι κυβερνήσεις των σιαμαίων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. με τις πολιτικές τους, δεν πουλάς αλλά ξεπουλάς και μάλιστα εις βάρος του πωλητή και προς όφελος του "αγοραστή".
Γνωρίζουμε επίσης ότι ουδέποτε ρωτήθηκε ο Πειραϊκός λαός, που είναι και ο ουσιαστικός ιδιοκτήτης της δημοτικής περιουσίας, αν θέλει να εκμεταλλευτούν την περιουσία του εις βάρος του, ξενοδόχοι ή λοιποί μεγαλοκαρχαρίες εργολάβοι και ιδιώτες.
Επίσης γνωρίζουμε ότι σε αυτά τα ακίνητα λειτουργούν πολλές οργανωμένες υπηρεσίες του Δήμου όπου εργάζονται σε αυτές  εκατοντάδες εργαζόμενοι, πόσες από αυτές θα καταργηθούν ή θα περάσουν στα χέρια των "αξιοποιητών" και πόσοι εργαζόμενοι χωρίς πλέον αντικείμενο θα βρεθούν απολυμένοι ?
Ράλλειος : for sale
Ο δήμαρχος Πειραιά εναρμονισμένος πλήρως με την πολιτική των μνημονίων και το νεοφιλελευθερισμό που εκφράζει το κόμμα της Ν.Δ. που ανήκει, προχωράει σε "αξιοποίηση" της δημοτικής περιουσίας. Ακριβώς δηλαδή όπως και η νέα συγκυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις και τις υπογραφές της έναντι των τοκογλύφων δανειστών και προγραμματίζουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Οι αντιμνημονιακές κορώνες που κατά καιρούς έχει εκστομίσει ο δήμαρχος Πειραιά στην πράξη έχουν αποδειχθεί παραπλανητικές και επικοινωνιακές.
Το θέμα και οι όροι της "αξιοποίησης" της ακίνητης περιουσίας του Δήμου πρέπει να τεθούν σε ουσιαστικό διάλογο και δημόσια διαβούλευση  όλων των φορέων και των κατοίκων της πόλης, μιας και σε αυτούς ανήκει η Δημοτική Περιουσία.  
Τόσο οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά, όσο και οι Δημότες του Πειραιά που θα αποτελέσουν τα άμεσα θύματα αυτού του ξεπουλήματος και θα πληγούν οικονομικά ακόμα περισσότερο από αυτές τις μεθοδεύσεις, έχουν την δύναμη να αντισταθούν και να ανατρέψουν τις μνημονιακές πολιτικές του Δημάρχου Πειραιά.

Βασίλης Γκιτάκος
Μέλος του Γεν. Συμβουλίου
της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.       

  

    
 
   
 

δημοσίευσε ...