Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Στον Δ. Γλυφάδας αυτή την φορά ΕρΓοΛάΒοΣ για τα ογκώδη αντικείμενα

Δήμος Γλυφάδας: Ιδιώτες και στη μεταφορά ογκωδών ετοιμάζει ο Δήμος Γλυφάδας

Αιχμές Σχολιαστή
"κλεμμένο" από : askota

Αυτά γίνονται στο Δήμο Γλυφάδας! Την πληροφόρηση την έχουμε απο το διαδίκτυο και όχι από το σωματείο ή τη διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Για αντίστοιχες εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων και ιδιωτικοποιήσεις έγιναν, και καλώς, κινητοποιήσεις σε αρκετούς Δήμους της χώρας.
Στο Δήμο Γλυφάδας γιατί δεν έγινε κάτι; Γιατί δεν υπήρξε καμία ενημέρωση;
Και μια λεπτομέρεια: Στο Δήμο Γλυφάδας εργάζεται ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος είναι και προϊστάμενος της καθαριότητας!
Τα συμπεράσματα δικά σας!

Το παρακάρω είναι αναδημοσίευση από: http://kinisi-esdkna.blogspot.gr/2012/07/blog-post_10.html
Υπάρχει όμως Ο Δήμος Γλυφάδας, μετά την ανάθεση της συντήρησης -επισκευής κινητού εξοπλισμού σε ιδιώτες,  έναντι 500.000 ευρώ, προγραμματίζει την ιδιωτικοποίηση  της μεταφοράς ογκωδών απορριμμάτων.
Ο Δήμος προκήρυξε Διαγωνισμό για την ανάθεση της «Μεταφοράς  ογκωδών αντικειμένων»  προϋπολογισθείσας δαπάνης 73.800,00 € (συμ/νου ΦΠΑ).
Είναι τυχαίο που ο Δήμος Γλυφάδας δεν αποδέχτηκε και τυπικά την παράταση της σχετικής προγραμματικής Σύμβασης με τον ΕΔΣΝΑ;  Παροχή υπηρεσιών που στην πράξη μέχρι και σήμερα ζητά και έχει!!!
Μια το ένα μια το άλλο, τελικά με έναν  Σύνδεσμο σε  αδυναμία να ανταποκριθεί αξιόπιστα σε υπηρεσίες μεταφοράς απορριμμάτων σε τοπικούς σταθμούς μεταφόρτωσης ενισχύεται η ιδιωτικοποίηση σε βάρος και των Δήμων  και του ΕΔΣΝΑ. ΤΥΧΑΙΟ;
 
Να θυμίσουμε ότι:
1.Ο  Σύνδεσμος (ΕΣΔΚΝΑ  σήμερα ΕΔΣΝΑ) έχει  προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Γλυφάδας  για  τον  λειτοτεμαχισμό των ογκωδών απορριμμάτων του Δήμου και μεταφόρτωσης   και μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ.
2.Στα πλαίσια αυτής της σύμβασης   υλοποίησε   λειτοτεμαχισμό των ογκωδών απορριμμάτων του Δήμου και μεταφόρτωση   και μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ . Η δαπάνη που χρεώθηκε στο Δήμο Γλυφάδας στη διάρκεια περίπου 18 μηνών (2ο εξάμηνο του 2009 και 2010) ήταν 100.000 ευρώ.
3.Ο Σύνδεσμος συνεχίζει να εξυπηρετεί το Δήμο μέχρι σήμερα  και  έχει εγκρίνει την παράταση της σχετικής σύμβασης. Κάτι που δεν  έχει κάνει ο Δήμος Γλυφάδας,  παρότι μέχρι ζητά να συνεχίζουμε  την  παροχή υπηρεσιών για να εξυπηρετηθούν  οι ανάγκες του Δήμου.
4.Η παλαιότητα του εξοπλισμού που διατέθηκε  για την τοπική μεταφόρτωση όχι μόνο δεν ευνόησε την αξιοπιστία του Συνδέσμου στο κομμάτι της  μεταφοράς  αλλά αντίθετα επιβάρυνε κάθε προσπάθεια . Το πρώτο εξάμηνο του 2012, η κατάσταση επιδεινώθηκε ! Θυμίζουμε ότι ακινητοποιήθηκαν τα οχήματα γιιατί δεν ανανεώθηκαν τα ασφάλιστρα και στη συνέχεια γιατί δεν υπήρχαν καύσιμα.

Η Περίληψη της Διακήρυξης στο Διαδίκτυο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Γλυφάδα, 25/04/2012
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ.Πρωτ.: -20177-
ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας,
Προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο αξιολόγησης τη χαμηλότερη τιμή, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης της υπηρεσίας/εργασίας με τίτλο: «Μεταφορά ογκωδών αντικειμένων» προϋπολογισθείσας δαπάνης 73.800,00 € (συμ/νου ΦΠΑ), με βάση τα συντασσόμενα τεύχη της (118/2011) μελέτης του Δήμου, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Κ.Δ.Κ. (Ν.3463/2006-114 Α΄), όπως κάθε φορά ισχύουν και σε εκτέλεση της με αριθμό 429/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, όπως συμπληρώνεται με την 445/2011 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στο Δημαρχείο (Άλσους 15), στο Ισόγειο του Δημαρχιακού μεγάρου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 4/5/2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00’ π.μ. (ώρα λήξης αποδοχών προσφορών) ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου.
Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όσοι διαθέτουν τα προσόντα και δικαιολογητικά συμμετοχής σε διαγωνισμό κάθε είδους παροχής υπηρεσιών/εργασιών προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα δημοσίου δικαίου, πλην αυτών που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Νόμου 3316/2005 (42 Α΄), γραμμένοι στα αντίστοιχα επιμελητήρια και ασκούν δραστηριότητα σχετική
με το αντικείμενο του διαγωνισμού.
Η εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό ορίζεται σε 5% του προϋπολογισμού δαπάνης της υπηρεσίας/εργασίας και βεβαιώνεται με την προσκόμιση γραμμάτιου σύστασης παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης στην Ελλάδα Τράπεζας.
Πληροφορίες και έντυπα σχετικά με τον πρόχειρο διαγωνισμό δίνονται στα γραφεία του Δήμου από την αρμόδια επιτροπή διενέργειας του πιο πάνω διαγωνισμού, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες (αρμόδιος: κ. Βασίλης Παναγιωτίδης τηλ.: 2132025361).
Ο Δήμαρχος
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΚΚΟΡΗΣ

δημοσίευσε ...