Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α.:Είναι αδιάβαστοι, είναι εμπαθείς ή είναι απλοί συκοφάντες;

Η ανασφάλεια που διακατέχει την ηγεσία της Π.Α.Σ.Κ.Ε. την κάνει επικίνδυνη. Χρησιμοποιεί την ομοσπονδία για να επιτεθεί στην παράταξή μας! Νομίζει ότι η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι μαγαζί της, η ίδια ιδιοκτήτης και όλοι οι άλλοι ενοικιαστές!

Βλέπετε η χρόνια πρόσδεσή τους στον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό τους έχει αφήσει πολλά κουσούρια!

Και όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης "έξις δευτέρα φύσις". 

Ακολουθεί η δήλωση του Θωμά Μπιζά 

Η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α., η ΠΑ.Σ.Κ.Ε. και το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Από το υπόμνημα της ΑΣΚ-ΟΤΑ στον Υπουργό Εσωτερικών .κ Στυλιανίδη:
[..]«Η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. διαφώνησε τόσο για το ύψος του ποσού, όσο και για τον τρόπο που καταβάλετε – θα έπρεπε να ήταν ενσωματωμένο στους βασικούς μισθούς, ενώ είχε προτείνει απ’ την αρχή την:
-Επέκτασή του σ’ όλες τις κατηγορίες του εργατοτεχνικού και βοηθητικού προσωπικού, στο προσωπικό που εργάζεται εκτός γραφείων πχ δημοτική αστυνομία, εργαζόμενοι στο πράσινο, εργαζόμενοι στις απολυμάνσεις κτηρίων και εγκαταστάσεων, εργαζόμενοι στην συντήρηση και επισκευή φωτοτυπικών μηχανημάτων και μηχανών γραφείου, εργαζόμενοι σε κυνοκομεία , σε μονάδες αφαλάτωσης κλπ.
-Επέκτασή του σε όλο το προσωπικό ανεξαρτήτως ειδικοτήτων, που εργάζεται στους χώρους διαχείρισης απορριμμάτων όπως ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ, ΣΜΑ, ΚΔΑΥ, Μονάδες Επεξεργασίας, Αμαξοστάσια και συνεργεία συντήρησης οχημάτων. Στους χώρους αυτούς εργάζονται πολλοί εργαζόμενοι με ειδικότητες που είναι αδύνατον να προβλεφθούν σε ένα νόμο η μια απόφαση. Π.χ. χειριστές βαρούλκων και πρεσών στους ΣΜΑ, εργαζόμενοι στη ρύθμιση της κυκλοφορίας οχημάτων στους ΧΥΤΑ-ΣΜΑ, εργαζόμενοι σε πλυντήρια ρούχων εργασίας, εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων που εργάζονται σε μονάδες καύσης νοσοκομειακών, σε μονάδες παραγωγής βιοαερίου, σε μονάδες επεξεργασίας στραγγισμάτων, στη μεταφροντίδα των αποκαταστημένων ΧΑΔΑ κλπ.»[..]
Το παραπάνω απόσπασμα από το υπόμνημα που καταθέσαμε σαν Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α.Α στον υπουργό των εσωτερικών στις 11/7/12 απαντά από μόνο του στην ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ.

Λέμε με τον πιο σαφή τρόπο πως θέλουμε την ενσωμάτωση του επιδόματος στους βασικούς μισθούς και πως διαφωνούμε με το ύψος του επιδόματος.
Τώρα αν λέει   η ΠΑΣΚΕ πως ο επικεφαλής της ΑΣΚ-ΟΤΑ, τοποθετείται μόνο σαν μέλλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου του και όχι σαν υπεύθυνος παράταξης αυτό είναι τουλάχιστον αστείο.

Εκτός και θεωρούν στη ΠΑΣΚΕ, πως στον σύλλογό μας έχουμε και δημοτική αστυνομία και εργαζόμενους στο πράσινο και στις απολυμάνσεις κτηρίων και εγκαταστάσεων και στην συντήρηση και επισκευή φωτοτυπικών μηχανημάτων και μηχανών γραφείου και σε κυνοκομεία και σε μονάδες αφαλάτωσης κλπ.
Για να είμαστε συνεννοημένοι. Η ΑΣΚ-ΟΤΑ δεν παίζει παιχνίδια εντυπώσεων και φτηνής αντιπαράθεσης για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.
Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις, ακόμα και για ειδικότητες που δεν είχε αναφέρει κανείς μέχρι σήμερα και θα παλέψουμε για αυτήν την υπόθεση με συνέπεια και σοβαρότητα.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ ήταν, είναι και θα είναι πάντα ενάντια στην επιδοματική πολιτική γιατί αυτή η πολιτική αποδείχτηκε καταστροφική και γιατί διευκόλυνε τις κυβερνήσεις του μνημονίου να τσακίσουν οικονομικά τους εργαζόμενους.
Αν έχει διαφορετική άποψη και για αυτό η ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ να μας το πει να το μάθουμε.

Υ.Γ 1 σχετικά με την κατάθεση του υπομνήματος της ΑΣΚ-ΟΤΑ: εμείς καταθέσαμε υπόμνημα γιατί θέλαμε να γίνουμε σαφείς και συγκεκριμένοι σε αυτά που λέμε και ζητάμε και η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ αποδεικνύει πως είχαμε δίκιο τελικά.
Αθήνα 17/7/12
Θωμάς Μπιζάς μέλλος της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σας παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ ...

Η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. με την τελευταία Ανακοίνωση-Δήλωση (11-7-2012) του επικεφαλής της που αφορά στο «επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» συνεχίζει το «γαϊτανάκι» της διπροσωπίας και υποκρισίας με μόνο σκοπό την απαξίωση και διάλυση της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α., στην κρισιμότερη για τους εργαζόμενους περίοδο.
Με ανακοίνωσή της (1-2-2012), την οποία αυτούσια σας παραθέτουμε κατήγγειλε την παράταξή μας ότι χάσαμε τη σοβαρότητά μας και εξέφραζε με ξεκάθαρο τρόπο την αντίθεσή της «στην επιδοματική πολιτική», εξυβρίζοντας όσους εργαζόμενους το διεκδικούν ως «ψιλικατζήδες»… και «λιγούρηδες» !!!
Τι άλλαξε σήμερα… και η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. έγινε φανατικός υποστηρικτής της «επιδοματικής πολιτικής» ;
Με μόνο στόχο την αντικειμενική ενημέρωση των εργαζομένων επισημαίνουμε:

1. Το επίδομα «επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» προβλέπεται στην παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν. 4024/2011 και δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά το σύνολο των εργαζομένων του Δημοσίου. Άρνηση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να καταθέσει πρόταση ενδεχομένως θα λειτουργούσε ως άλλοθι στην κυβέρνηση προκειμένου να πετσοκόψει ακόμη περισσότερο ειδικότητες από την κοινή Υπουργική Απόφαση. Και αυτό οι συνάδελφοι της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. το γνωρίζουν… !!! Παρόλα αυτά με την ανακοίνωσή της την 1η Φεβρουαρίου 2012 είχε καταγγείλει ουσιαστικά την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που είχε καταθέσει τεκμηριωμένη πρόταση, ισχυριζόμενη πως δεν πρέπει να ασχοληθούμε με το επίδομα.
2. Ως δια μαγείας στην τελευταία Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (5-7-2012) όπως παραδέχεται στην δήλωσή του ο επικεφαλής της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. το ζήτημα του επιδόματος ανάγεται σε κυρίαρχο καταθέτοντας πρόταση για 24ωρη απεργία με κύριο αίτημα να ενταχθούν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι ανεξαιρέτως ειδικότητας που εργάζονται στους Χ.Υ.ΤΑ. και Σ.Μ.Α. Ως αποκορύφωμα της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. στην συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών ο επικεφαλής της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. τοποθετήθηκε πάλι επιλεκτικά θέτοντας μόνο το ανωτέρω ζήτημα. Ας αντιληφθεί επιτέλους ο επικεφαλής της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. πως η ευθύνη του ως επικεφαλής μιας παράταξης είναι μεγάλη και θα πρέπει να πάψει να τοποθετείται ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου του.
3. Αλήθεια τι τελικά ισχύει; Στην ανακοίνωση της η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. την 1η Φεβρουαρίου 2012 είχε καταγγείλει την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που στην πρότασή της ενέταξε κλιμακωτά όλους τους εργαζόμενους, ακόμη και Διοικητικούς, αναφέροντας συγκεκριμένα: «δηλαδή το επίδομα θα το παίρνουν και Διοικητικοί που δεν έχουν καμιά σχέση με τα ΒΑΡΕΑ;» υποστηρίζοντας σαφώς πως εργαζόμενοι που δεν εντάσσονται στα Β.Α.Ε. ΔΕΝ πρέπει να πάρουν το «Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας». Τι άλλαξε; Μήπως οι Διοικητικοί εργαζόμενοι στους Χ.Υ.Τ.Α. και Σ.Μ.Α. έχουν ενταχθεί στα Β.Α.Ε. και δεν το αντιληφθήκαμε ;
4. Θεωρούμε θετική τη «διάθεση» του επικεφαλής της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. όπως αναφέρει στην τελευταία του δήλωση να υποβοηθήσει την πρόταση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε σχέση με το επίδομα ευελπιστώντας πραγματικά αυτή να είναι και η τελική τους θέση…

Για την Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α. το επόμενο χρονικό διάστημα, πρώτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (αναδρομικότητα, δικαιούχοι κ.λπ.).

Αθήνα, Τρίτη 17 Ιουλίου 2012
 

δημοσίευσε ...