Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Αυτόνομη Παρέμβαση ΑΔΕΔΥ: Οι νέες περικοπές στο εφάπαξ κατά 23% προάγγελος και για νέες μειώσεις και στις συντάξεις

Οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες των τριών πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης δεν κράτησαν ούτε μια μέρα. Σήμερα, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εκπροσωπώντας τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, ανακοίνωσε νέα περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων κατά 22,67%.

Συνολικά δηλαδή στη διετία η μείωση του εφάπαξ θα ξεπεράσει το 43%. Η απόφαση αυτή για περαιτέρω μειώσεις, αποτελεί πρόκληση για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου και προμηνύει νέες μειώσεις όχι μόνο στα εφάπαξ, αλλά και στις κύριες και επικουρικές συντάξεις για όλους τους εργαζόμενους.

Η νέα περικοπή του εφάπαξ και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων είναι κοινωνικά ανάλγητη, διότι όπως είναι γνωστό το κράτος και οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν καταληστεύσει τα αποθεματικά των ταμείων προς όφελος τραπεζών και επιχειρήσεων και πρόσφατα τους έδωσαν τη χαριστική βολή μέσα από το «κούρεμα» των ομολόγων των ταμείων, ενώ την ίδια ώρα στήριξαν τις τράπεζες μέσω της ανακεφαλαιοποίησης.

Ο αγώνας, λοιπόν, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, την τρόικα και την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης πρέπει να ενταθεί.

Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ οφείλει να εγκαταλείψει την παρελκυστική τακτική και σε συνεργασία με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να λάβει άμεσα μέτρα για το συντονισμό και την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και για να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές.

19-7-2012

δημοσίευσε ...