Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

...σε αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει ούτε "αριστερό" ούτε "άλλοθι"

Σε ένα από τα πρώτα κρίσιμα κρας τεστ για τη συγκυβέρνηση, αφού από τις διαβουλεύσεις των αρχηγών περάσαμε για τα καλά πια στην άσκηση πολιτικής, οι τρεις τους τα πήγαν... υπέροχα. Η χθεσινή κατασταλτική επέμβαση στη "Χαλυβουργία", που "έκλεισε το μάτι" στην τρόικα και "προειδοποίησε" τους εργαζόμενους για το τι τους περιμένει αν δεν... κάτσουν φρόνιμα, δεν προκάλεσε τη συνοχή του κυβερνητικού σχήματος. Ίσα ίσα έκανε σαφές και στους πιο "αισιόδοξους" ότι σε αυτήν την κυβέρνηση δεν υπάρχει ούτε "αριστερό" ούτε "άλλοθι".

Ο Αντώνης Σαμαράς, φαίνεται, ήταν τόσο... περιχαρής για τη χθεσινή επιστράτευση των ΜΑΤ κόντρα σε εργαζόμενους που το Μαξίμου έσπευσε να διαρρεύσει ότι η “πατρότητα” της ιδέας ανήκει στον ίδιο τον πρωθυπουργό. “Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί” έλεγαν κυβερνητικές πηγές, ενώ και η φράση “το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό”, που υιοθέτησε μετέπειτα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποδίδεται κατ' αρχήν στον Αντ. Σαμαρά. Μια φράση βέβαια που μόνο ως ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί, ως κακό "μαύρο" χιούμορ, αφού προέρχεται από την ίδια κυβέρνηση που προετοιμάζει χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, στηρίζοντας ταυτόχρονα μια πολιτική που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε πρωταθλήτρια ανεργίας. Το ΠΑΣΟΚ πάντως δεν είχε κανένα πρόβλημα να την υιοθετήσει, αφού σε πλήρη σύμπλευση με το Μαξίμου, τόνισε σε σχόλιό του ότι το δικαίωμα στην εργασία θα πρέπει να προστατευθεί. Δεν δίστασε δε να καλέσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Με τη σειρά της ούτε η ΔΗΜ.ΑΡ. παρ' ότι... αντιμνημονιακή και προοδευτική συνιστώσα της κυβέρνησης, δεν βρήκε λόγια να καταδικάσει την κατασταλτική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο. Απλώς ζήτησε από το υπουργείο Εργασίας να συμβάλει για να δοθεί λύση και, αναφερόμενη στην όξυνση της κατάστασης και την παρουσία των ΜΑΤ, περιορίστηκε να διαπιστώσει τη δημιουργία μιας “αρνητικής εικόνας”.

Απειλητικός εμφανίστηκε στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου "προειδοποιώντας" ότι "η κυβέρνηση θα φροντίζει πάντα για την εφαρμογή του νόμου", κάτι που πρέπει "να το γνωρίζουν καλά όλοι". Δεν δίστασε να ισχυριστεί ότι η επέμβαση της αστυνομίας ήταν απαίτηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους της "Χαλυβουργίας" (!) κι έτσι “αναζήτησε” τα “κίνητρα” της συμπαράστασης του ΣΥΡΙΖΑ. "Συμπαράσταση σε ποιους; Οι εργαζόμενοι ήταν που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας", είπε.

ΚΚΕ: Εχθρός της εργατικής τάξης η κυβέρνηση
Τις διαρροές του πρωθυπουργού περί "δικαιώματος στην εργασία" σχολίασε το ΚΚΕ. "Επιβεβαιώνουν ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι απροκάλυπτοι υπερασπιστές της κεφαλαιοκρατίας και εχθροί της εργατικής τάξης" τόνισε το γραφείο Τύπου του κόμματος και πρόσθεσε: "Τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς υπερασπίζεται για να τσακίσει τους εργάτες, να υποταχθούν στις βάρβαρες εργασιακές σχέσεις με μισθούς - επιδόματα πείνας".

Πηγή: avgi

δημοσίευσε ...