Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Δημόσιο : αντίσταση και ανατροπή των μνημονίακών πολιτικών

Το εργατικό κίνημα στο δημόσιο να οργανώσει την αντίσταση για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών

Ανακοίνωση της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΔΕΔΥ
Η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που αφανίζουν εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα και οδηγούν την οικονομία και τη χώρα στο γκρεμό, ήταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα πεδίο μεγάλων ταξικών συγκρούσεων, αποτέλεσε και συνεχίζει να είναι το κυρίαρχο αίτημα των αγώνων και των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτέλεσε κόλαφο για το μνημόνιο και τις μνημονιακές πολιτικές όπως αποτυπώθηκε στην ψήφο του ελληνικού λαού. Η δημιουργία της συγκυβέρνησης και η εμμονή της στην εφαρμογή του μνημονίου είναι φανερό ότι θα δημιουργήσει νέα μεγάλα προβλήματα για τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία.

Η εφαρμογή των μέτρων του ήδη ψηφισμένου μνημονίου θα οδηγήσει στην παραπέρα διάλυση του κοινωνικού κράτους, στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση των εργαζομένων.

Οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών, οι ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η μείωση του ανθρώπινου δυναμικού με τον περιορισμό των προσλήψεων και μέσω των απολύσεων με το μανδύα της αξιολόγησης ή της εφεδρείας, οι προκλητικές δηλώσεις για υψηλόμισθους εργαζόμενους στο Δημόσιο, προετοιμάζουν το έδαφος και αποκαλύπτουν το μέγεθος της επίθεσης στο κοινωνικό κράτος και στους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι και στο σύνολό της η ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να έχουν καμιά αυταπάτη για το περιεχόμενο και τις επιπτώσεις των αντιλαϊκών πολιτικών. Οι πλειοψηφίες στην ΑΔΕΔΥ και τις ομοσπονδίες πρέπει να εγκαταλείψουν τη στάση αναμονής και την αδράνεια, να προετοιμάσουν τη μαζική και αποτελεσματική αντίσταση των εργαζομένων, να οργανώσουν τον αγώνα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Ο αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή του μνημονίου και των αντεργατικών πολιτικών είναι ανάγκη να συνεχιστεί και να ενταθεί, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, θα κατοχυρώνει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, θα βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα που την οδηγούν οι σκληρές αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές.

δημοσίευσε ...