Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Τον Απρίλιο τα κλιμάκια των Βαρέων....



Σύμφωνα με χτεσινή ενημέρωση που είχαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου (Προσωπικού - Μισθοδοσίας), τα μισθολογικά κλιμάκια που δικαιούνται οι εργαζόμενοι που είχαν κάνει χρήση της εύνοιας του νόμου  3660/2008 και είχαν ενταχθεί στα ΒΑΕ θα αποδοθούν με την μισθοδοσία του Απριλίου μιας και η μισθοδοσία του Μαρτίου  έχει ήδη κατατεθεί. Το Γραφείο Προσωπικού βρίσκεται στην τελική φάση της επανέκδοσης των απαραίτητων διαπιστωτικών πράξεων  τις οποίες θα κοινοποιήσει εντός των ημερών στο Τμήμα Μισθοδοσίας προς απόδοση στους δικαιούχους. 

Ωστόσο σε εκκρεμότητα παραμένουν τα αναδρομικά που πρέπει να παρακρατηθούν από τη διαφορά του  παλαιού μισθολογίου που πληρωνόμασταν μέχρι και τον Ιανουάριο του 2012, με το νέο ενιαίο "φτωχολόγιο" που η ισχύς του είναι από το Νοέμβριο του 2011 και αν είχε ήδη παρακρατηθεί η διαφορά, θα βλέπαμε ακόμα πιο δραματικά εκκαθαριστικά μηνός αφού ξεπερνά τα 200 ευρώ μηνιαίως.

Σε δεύτερο χρόνο θα μας αποδοθούν και κλιμάκια από τον πλεονάζων χρόνο υπηρεσίας που προκύπτει από την ένταξή μας στο νέο βαθμολόγιο - μισθολόγιο.

Όσον αφορά το ανθυγιεινό επίδομα, δεν έχει βγει ακόμα η κοινή υπουργική απόφαση που θα καθορίζει την απόδοσή του, το Υπουργείο παρά τις πιέσεις της Ομοσπονδίας μας προσανατολίζεται σε απόδοση του επιδόματος μόνο στην πρώτη κατηγορία (καθαριότητα κ.τ.λ.) και ίσως χωρίς αναδρομική ισχύ.    

δημοσίευσε ...