Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ στους δρόμους ...



Έληξε η κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει η ΠΟΕ - ΟΤΑ για σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  από την ένταξη τους στο νέο οργανισμό υγειονομικής ασφάλισης ΕΟΠΥΥ.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκτός των εργαζόμενων στους Δήμους, οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης  και εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία.

Από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι στον τομέα ψυχικής υγείας είχαν προβεί σε συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Υφυπουργού Υγείας κου Μπόλαρη, ενώ πολλοί  εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν αρχικά έξω από το υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν με πορεία στα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, όπου και συνέχισαν την διαμαρτυρία τους.

Κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον πρόεδρο κο. Θέμη Μπαλασόπουλο  κατάφερε να συναντηθεί με την υπουργό κα. Φώφη Γεννηματά και της έθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο στον τομέα της υγείας.

Με τη σειρά της η κα Γεννηματά όρισε νέα συνάντηση για την ερχόμενη Παρασκευή στις 12.00 το μεσημέρι για να δώσει στους εκπρόσωπους των εργαζομένων της επίσημες απαντήσεις και θέσεις των δύο συναρμόδιων υπουργείων.


δημοσίευσε ...