Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ανθυγιεινό Επίδομα στους ΟΤΑ : Ποιοι και πότε.



Ούτε το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας δεν ξέφυγε από το "κρεβάτι του Προκρούστη", τη "γραμμή" των μαύρων μνημονίων και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της συγκυβέρνησης.
Ενώ όλοι οι εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης ελάμβαναν το επίδομα ειδικής απασχόλησης κλιμακούμενο ανά ειδικότητα, τώρα με την "υπογραφή" της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) καταργείται τελείως από πολλές κατηγορίες ενώ αυτές που θα το λάβουν είναι κατά πολύ κουτσουρεμένο.

Βάση της απόφασης, επισημαίνουμε τα παρακάτω :

1ο. οι εργαζόμενοι που έχουν ενταχθεί στα Β.Α.Ε οι εργάτες αποκομιδής,  διαλογής, επιστασίας εντός Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ , σταθμους μεταφόρτωσης κλπ), καταστροφής απορριμμάτων, οι εργαζόμενοι αποκλειστικά σε συνεργεία συντήρησης και  καθαρισμού  αυτοκινήτων καθαριότητας , οδηγοί απορριμματοφόρων και φορτηγών, χειριστές μηχανικών σαρώθρων, οδοκαθαριστές, τεχνίτες ρίψης ασφάλτου και τοποθέτησης πλακών  και οι μηχανοτεχνίτες συνεργείων θα λαμβάνουν ως επίδομα 150 ευρώ.

2ο. Οι χειριστές μηχανημάτων έργου, οι χειριστές εκσκαπτικών μηχανημάτων, ανυψωτικών μηχανημάτων και ισοπεδωτικών μηχανημάτων θα λαμβάνουν ως επίδομα 70 ευρώ. 

3o. Όλες οι άλλες ειδικότητες εξαιρούνται από το επίδομα, συμπεριλαμβανομένων όλων των εργατοτεχνιτών και των διοικητικών.

4ο. Το επίδομα δεν έχει αναδρομική ισχύ και θα το λαμβάνουν οι δικαιούχοι από την 1η Ιουνίου του 2012, όπου και τίθεται σε ισχύ η κοινή υπουργική απόφαση.


δημοσίευσε ...