Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Στέλνουν τη διαχείριση στον Ιδιώτη ... ???




Όλοι, την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 12.00 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Μεταφορών (Μεσογείων - Πεντάγωνο), στη Συνεδρίαση του Συνδέσμου Απορριμμάτων Αττικής που θέλει ν' αποφασίσει την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες. Να μην λείψει κανένας. 
Ο Πόλεμος τώρα αρχίζει !
--------------------------------------
ΠΑΣΚΕ-ΕΣΔΚΝΑ για σκουπίδια Αττικής: «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»
"κλεμμένο" από :  http://www.aftodioikisi.gr//
Για απαξίωση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), των εργαζομένων και του επιστημονικού του προσωπικού κατηγορούν τον πρόεδρό του και περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στο Σύνδεσμο.
«Αλήθεια, όλο αυτό (σ.σ.: τη δημιουργία του ΕΣΔΝΑ) το σκέφτηκε το υπουργείο Εσωτερικών για να δώσει λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική ή μήπως αναζητούνται "πρόθυμοι" στην Περιφέρεια Αττικής να εισηγηθούν την παραχώρηση του συνόλου της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες, απαξιώνοντας το εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό του ΕΔΣΝΑ, που σαφώς δεν θα υπέγραφε την διάλυση του Φορέα στον οποίο εργάζεται και είναι ο μοναδικός Φορέας με την τεχνογνωσία στον χώρο της διαχείρισης πανελλαδικά;», αναρωτιέται η παράταξη και συνεχίζει:
«Πριν καν περάσει όμως από τη Βουλή το εν λόγω άρθρο, ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 13/02/2012 εισηγείται την υλοποίηση των μονάδων επεξεργασίας συνολικής δυναμικότητας 1.350.000 ton/έτος ως έργα ΣΔΙΤ με τέσσερις παράλληλους διαγωνισμούς.
»Δεν μπήκε όμως στον κόπο τόσο ο ίδιος όσο και οι σύμβουλοί του να εξετάσουν αν όλες αυτές οι μονάδες είναι απαραίτητες στην Αττική όταν σήμερα μετά τα αλλεπάλληλα μνημόνια τα απορρίμματα έχουν μειωθεί κατά 30% και πλέον.
»Δεν μπήκε επίσης στον κόπο και δεν απαντάει μέσα από την εισήγησή του, για την επιβάρυνση που θα έχουν τα βιαίως φτωχοποιημένα νοικοκυριά της Αττικής με την παραχώρηση της διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτες.
»Και δεν απαντάει τι θα γίνουν τα παραγόμενα προϊόντα, όπως στην περίπτωση του ΕΜΑΚ, που επιστρέφουν στο ΧΥΤΑ μετά την επεξεργασία τους κοστίζοντας στους δημότες της Αττικής 100€/ton, χωρίς να έχει δοθεί λύση με ευθύνη διαχρονικά των Κυβερνήσεων επί 10 χρόνια».
Όπως, δε, σημειώνει, αντί η νέα διοίκηση να διεκδικήσει «από την ΕΕΑΑΑ και το ΥΠΕΚΑ το μερίδιο που της αναλογεί για τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας, που είναι η Αττική, για τα ανακυκλώσιμα υλικά που πληρώνουμε σαν καταναλωτές, έρχεται να μας επιβαρύνει και ως δημότες αυτή τη φορά με πρόσθετες δαπάνες στην επεξεργασία των απορριμμάτων».
«Η παράταξή μας μπροστά στο διαφαινόμενο  ξεπούλημα της διαχείρισης απορριμμάτων και την πιθανή ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΔΣΝΑ καλεί όλους τους συναδέλφους να αντιδράσουν και να βρίσκονται την Δευτέρα 13/02/2012 στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ, προκειμένου να αποτρέψουμε το ξεπούλημα που επιχειρείται οδηγώντας 500 εργαζόμενους στην ανεργία σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας», υπογραμμίζει.
Καλεί, τέλος, «την ΠΟΕ-ΟΤΑ να πάρει την υπόθεση στα χέρια της, δεδομένου ότι η όποια εκχώρηση του ΕΔΣΝΑ θα ανοίξει την κερκόπορτα για ιδιωτικοποίηση όλης της Αυτοδιοίκησης».

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ-ΕΔΣΝΑ
Πριν καλά - καλά στεγνώσει το μελάνι της Υπουργικής Απόφασης για την σύσταση του νέου Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής σύμφωνα με το άρθρο 211 του Καλλικράτη, που κρατήθηκε πάνω από ένα χρόνο στα Υπουργικά συρτάρια, ήρθε το νέο σχέδιο νόμου για τον Καλλικράτη 2, που ουσιαστικά διαλύει τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α.
Σήμερα πλέον πολύ καθαρά ο καθένας μας καταλαβαίνει τους λόγους που δεν έβγαζε ο αρμόδιος Υπουργός την απόφαση, αλλά και το θέατρο που παίχτηκε σε βάρος όλων των εργαζομένων στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. με την σύσταση του Φορέα και την σταδιακή απαξίωσή του τόσο από την προηγούμενη Διοίκηση όσο και από την νέα, η οποία επί ένα δίμηνο δεν μπήκε στον κόπο ούτε καν να ενημερωθεί από τους εργαζομένους παρότι της ζητήθηκε με απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας μετά από πρόταση της παράταξής μας.
Η ανάγκη που επέβαλε την σύστασή μας την οποία στην πράξη δεν ήθελε ούτε η Κυβέρνηση (;) ούτε και ο Περιφερειάρχης (;), απ' ότι προκύπτει ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική μέχρι την ολοκλήρωση του Καλλικράτη 2, δηλαδή ένα εξάμηνο το πολύ.
Έτσι λοιπόν με τον νέο Καλλικράτη, που βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση, στο άρθρο 20 παρ. 4α, ουσιαστικά καταργεί τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. αφού με μια απόφαση της Εκτελεστικής του Επιτροπής όλες οι αρμοδιότητες μπορούν να ανατίθενται στην οικεία Περιφέρεια ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη.
Επειδή όμως στην περίπτωσή μας ο Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. είναι το ίδιο και το αυτό πρόσωπο δεν κατανοούμε τον λόγο που επέβαλε αυτή την ρύθμιση, εκτός και αν ισχύει αυτό που λέει ο σοφός λαός μας «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»
Αλήθεια, όλο αυτό το σκέφτηκε το Υπουργείο Εσωτερικών για να δώσει λύση στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική ή μήπως αναζητούνται ''πρόθυμοι'' στην Περιφέρεια Αττικής να εισηγηθούν την παραχώρηση του συνόλου της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες, απαξιώνοντας το εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. που σαφώς δεν θα υπέγραφε την διάλυση του Φορέα στον οποίο εργάζεται και είναι ο μοναδικός Φορέας με την τεχνογνωσία στον χώρο της διαχείρισης Πανελλαδικά ;  Η απάντηση βρίσκεται στο ίδιο άρθρο και στην παράγραφο 2γ όπου λέει ότι όταν οι ΦΟΔΣΑ συνάπτουν συμβάσεις σύμπραξης (ΣΔΙΤ), για την ασφάλεια των συμβάσεων αυτών επιτρέπεται να εκχωρηθούν τα έσοδα από τις εισφορές των μελών ή τα τέλη παροχής υπηρεσιών τους. Έτσι υπάρχει πλήρης εξήγηση της μεταφοράς της αρμοδιότητας στην Περιφέρεια Αττικής.
Αλήθεια, θα μας εξηγήσει κάποιος αν το πιο πάνω άρθρο έχει καμιά διαφορά από τον ειδικό λογαριασμό που ζητάει η Μέρκελ για την αποπληρωμή των δανείων της χώρας ;
Πριν καν περάσει όμως από την Βουλή το εν λόγω άρθρο, ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 13/02/2012 εισηγείται την υλοποίηση των μονάδων επεξεργασίας συνολικής δυναμικότητας 1.350.000 ton/έτος ως έργα ΣΔΙΤ με τέσσερις παράλληλους διαγωνισμούς.
Δεν μπήκε όμως στον κόπο τόσο ο ίδιος όσο και οι σύμβουλοί του να εξετάσουν αν όλες αυτές οι μονάδες είναι απαραίτητες στην Αττική όταν σήμερα μετά τα αλλεπάλληλα μνημόνια τα απορρίμματα έχουν μειωθεί κατά 30% και πλέον.
Δεν μπήκε επίσης στον κόπο και δεν απαντάει μέσα από την εισήγησή του, για την επιβάρυνση που θα έχουν τα βιαίως φτωχοποιημένα νοικοκυριά της Αττικής με την παραχώρηση της διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτες.
Και δεν απαντάει τι θα γίνουν τα παραγόμενα προϊόντα, όπως στην περίπτωση του ΕΜΑΚ, που επιστρέφουν στο Χ.Υ.Τ.Α. μετά την επεξεργασία τους κοστίζοντας στους Δημότες της Αττικής 100€/ton, χωρίς να έχει δοθεί λύση με ευθύνη διαχρονικά των Κυβερνήσεων επί 10 χρόνια.
Σήμερα ζητάμε από τους Δημότες να πληρώσουν για το κόστος κατασκευής και λειτουργίας τεσσάρων νέων μονάδων χωρίς να δίνεται λύση.
Το χαράτσι της ΔΕΗ θα ωχριά μπροστά στη νέα επιβάρυνση από τα Δημοτικά Τέλη για την διαχείριση των απορριμμάτων.
Αλήθεια, θα υπάρξουν Δήμαρχοι που θα ψηφίσουν την εισήγηση του Προέδρου και μετά θα κάνουν δηλώσεις συμπαράστασης όταν τα μισά και πλέον νοικοκυριά θα είναι χωρίς ρεύμα ;
Εμείς με προηγούμενη ανακοίνωσή μας καλούσαμε την νέα Διοίκηση να ασχοληθεί με το νοικοκύρεμα του Φορέα που επί ένα και πλέον χρόνο είχε βάλει στον αυτόματο πιλότο η προηγούμενη Διοίκηση.
Αντί λοιπόν να διεκδικήσει η νέα Διοίκηση από την ΕΕΑΑΑ και το ΥΠΕΚΑ το μερίδιο που της αναλογεί για τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας που είναι η Αττική για τα ανακυκλώσιμα υλικά που πληρώνουμε σαν καταναλωτές, έρχεται να μας επιβαρύνει και ως Δημότες αυτή τη φορά με πρόσθετες δαπάνες στην επεξεργασία των απορριμμάτων.
Η παράταξή μας μπροστά στο διαφαινόμενο  ξεπούλημα της διαχείρισης απορριμμάτων και την πιθανή ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Ε.Δ.Σ.Ν.Α. καλεί όλους τους συναδέλφους να αντιδράσουν και να βρίσκονται την Δευτέρα 13/02/2012 στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., προκειμένου να αποτρέψουμε το ξεπούλημα που επιχειρείται οδηγώντας 500 εργαζόμενους στην ανεργία σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας.
Καλούμε την ΠΟΕ - ΟΤΑ να πάρει την υπόθεση στα χέρια της, δεδομένου ότι η όποια εκχώρηση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. θα ανοίξει την κερκόπορτα για ιδιωτικοποίηση όλης της Αυτοδιοίκησης.
09/02/2012
ΠΑΣΚΕ Ε.Δ.Σ.Ν.Α.

δημοσίευσε ...