Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κλιμακώνει τον αγώνα με νέα 48ωρη απεργία

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την προκήρυξη νέας 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Καραΐσκάκη - Αθήνα και θα ακολουθήσει πορεία σε συντονισμό και με άλλους κλάδους εργαζομένων που απεργούν, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
 
Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου ημέρα Γενικής Απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί Πανεργατικό Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.30π.μ. ενώ την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, δεύτερη ημέρα απεργίας, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) στην πλατεία Συντάγματος στις 6.00 το απόγευμα.    

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΠΟΕ -ΟΤΑ αναφέρει :
Σε υλοποίηση της απόφασης-πρότασης του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στις 12 Σεπτεμβρίου 2013, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε τα πιο κάτω:

1.Την προκήρυξη νέας 48ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23 και την ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013. 

2.Την πραγματοποίηση, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013, Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας, στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα και πορείας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα). 

Στη διάρκεια της πορείας θα ενσωματωθούν στο μπλοκ και οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία (Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π.), το Ι.Κ.Α. (Π.Ο.Σ.Ε.-Ι.Κ.Α.) και των καθηγητών (Ο.Λ.Μ.Ε.) που πραγματοποιούν και αυτοί την ίδια ώρα ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο των δικών τους κινητοποιήσεων. 

Ο κλάδος μας, που πλήρωσε το «μάρμαρο» της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και συνεχίζει να πληρώνει με τη διαθεσιμότητα-απολύσεις των 2.200 Σχολικών Φυλάκων και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, όπου 3.500 συνάδελφοι βρίσκονται στο δρόμο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει απαθής. 

Γι’ αυτό, ο κάθε Σύλλογος, παρά το μικρό χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τη διεξαγωγή της νέας κινητοποίησης καλείται να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες για τη μαζική, δυναμική και ενωτική συμμετοχή των εργαζομένων τόσο στην 48ώρη Πανελλαδική Απεργία όσο και στις Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις. 

Επιτέλους, ας δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στο δίκαιο και έντιμο αγώνα μας για το μεροκάματο, την εργασιακή μας υπόσταση, αλλά και το μέλλον των οικογενειών μας.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...