Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση: Οι εργατικοί αγώνες δεν είναι παράνομοι

Η ποινική δίωξη ολόκληρου του 35μελούς Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στους Δήμους το 2011 ενάντια στα πρώτα μνημονιακά μέτρα και την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου – φτωχολόγιου, δείχνει ότι ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της μνημονιακής συγκυβέρνησης δεν έχει τελειωμό.
Γίνεται καθημερινά αντιληπτό ότι η ποινικοποίηση τω εργατικών αγώνων και οι διώξεις όσων αντιστέκονται στη λαίλαπα των μνημονίων και την κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων, είναι πλέον το μόνο «όπλο» που έχει απομείνει στους μνημονιακούς υπηρέτες.

Όσο η λαϊκή οργή γιγαντώνεται και οι εργατικοί αγώνες δυναμώνουν, όσο το κεφάλαιο, η τρόικα και το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης νιώθουν ότι κινδυνεύει να ανατραπεί η καταστροφική πολιτική που εφαρμόζουν, τόσο θα «γλιστρούν» σε αντιδημοκρατικά και αυταρχικά μέτρα και θα επιχειρούν να χτυπήσουν με κάθε μέσο τα συνδικάτα και όσους αγωνίζονται.

Απέναντι στον αυταρχικό αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης και στην ποινικοποίηση των αγώνων του λαού και των εργαζομένων πρέπει να δημιουργηθεί ένα πλατύ ενωτικό αγωνιστικό μέτωπο που θα υπερασπίσει τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για να βάλει τέλος σε αυτή την καταστροφική πολιτική.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να βρεθούν αύριο Τρίτη 3/9/ 2013 στις 11.30 το πρωί στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων  και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ.

        Κάτω τα χέρια από τους εργατικούς αγώνες και τους αγωνιστές

δημοσίευσε ...