Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ποινικές διώξεις στον «Φύρερ πριντσιπ» και τους «υπηκόους» του

Με χειροπέδες και περιχαρής για την νεοναζιστική «πολιτική» του διαδρομή και για τα εγκλήματα και τις δολοφονίες που διέπραξε η φασιστική συμμορία της χ.α, ποζάρει στην ένθετη φωτογραφία ο «Φύρερ πριντσιπ» έξω από τα γραφεία του εισαγγελέα και ανακριτή στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και ενώ του έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες.

«Καίει» την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, βουλευτές και μέλη του κόμματος, το 9σέλιδο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο αρχηγός, αποκαλούνταν «πρίγκιπας Φύρερ», ο Χρήστος Παππάς ήταν ο υπαρχηγός του και μαζί με τους Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Λαγό ήταν ο «σκληρός πυρήνας» της οργάνωσης.

Στο πόρισμα υπάρχουν στοιχεία που αφορούν 10 ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ αυτών η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, η δολοφονία Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην κ. Κουτζαμάνη.

Ποινικές διώξεις άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών  για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και ανά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή, στους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής. Η ποινική δίωξη στρέφεται κατά παντός υπευθύνου και θα προσωποποιηθεί στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος μαζί τα άλλα τέσσερα ηγετικά στελέχη και βουλευτές του κόμματος, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μιχο, πήραν προθεσμία από τον ανακριτή να απολογηθούν την Τρίτη, μετά τις 12 το μεσημέρι. Την Τρίτη θα απολογηθούν επίσης και άλλοι 3 από τους συλληφθέντες ενώ όλοι οι υπόλοιποι πήραν προθεσμία για την Τετάρτη.

Από τα δικαστήρια πίσω στη ΓΑΔΑ, με χειροπέδες στα χέρια, οδηγήθηκαν λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, όπου και θα παραμείνουν στα κρατητήρια μέχρι την ημέρα που θα απολογηθούν.

Στοιχεία από Newsit.gr

δημοσίευσε ...