Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΑΕΚ Εργαζομένων Δήμου Αγ. Βαρβάρας: Οι εκλογές στις 11 Απρίλη να σηματοδοτήσουν ανατροπές και όχι «μία από τα ίδια».

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Τρία χρόνια οι ζωές μας καταστρέφονται και τα δικαιώματά μας ανατρέπονται από μια κυβέρνηση, που είναι υπόδουλη στους διεθνείς τοκογλύφους, στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.
Τρία χρόνια έχουμε μια δημοτική αρχή, που υλοποιεί πιστά τις επιταγές του μνημονίου στην τοπική αυτοδιοίκηση
Δύο χρόνια έχουμε μια πλειοψηφία στο Δ.Σ του σωματείου, που δεν έκανε τίποτα για να αποκαλύψει και να αποτρέψει όλα όσα αρνητικά και σε βάρος των εργαζομένων γίνονταν στο δήμο.
Η πλειοψηφία στο Δ.Σ. του Σωματείου αποκλείοντας εξ’ αρχής τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού – αναλογικού προεδρείου, απέδειξε πόσο εγκλωβισμένη είναι στη στενή μονοπαραταξιακή της (ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ) λογική και βλέπει στο καθρέπτη μόνο τον εαυτό της και όχι όλους τους εργαζόμενους.
Χωρίς να ενημερώνουν το Διοικητικό Συμβούλιο όπως είχαν υποχρέωση, πραγματοποιούσαν μυστικές προσωπικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο και τα υπόλοιπα μέλη της Δημοτικής Αρχής για να λύσουν αποσπασματικά και μεμονωμένα προβλήματα εργαζομένων, καλλιεργώντας έτσι τη λογική της ανάθεσης και του εφησυχασμού ότι αυτοί σου λύνουν τα προβλήματα και δεν χρειάζεται να αγωνιστείς, δημιουργώντας παράλληλα πελατειακές σχέσεις.  
Το χειρότερο όμως είναι ότι η απερχόμενη ηγεσία του Σωματείου θεωρεί ότι όλα έγιναν καλώς την προηγούμενη διετία και γι’ αυτό ζητούν την ψήφο των εργαζομένων στις εκλογές του σωματείου την Παρασκευή 11/04/2014, θέλουν να συνεχίσουν την ίδια τακτική που αν μέχρι πριν τρία-τέσσερα χρόνια δεν είχε ιδιαίτερο κόστος, σήμερα είναι καταστροφική, γιατί δεν ξέρουμε αν αύριο θα έχουμε ακόμα και τη δουλειά μας. 
Γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων καθώς:
1.Δεν υπάρχει ούτε ένα δικαίωμα, που να έχει εξαιρεθεί από αυτή την λυσσαλέα επίθεση. 
2.Μειώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών, στερώντας για μια ακόμα φορά ένα δις από το ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο το παραδίδουν βήμα-βήμα στην ιδιωτική εκμετάλλευση. 
3.Δρομολογούν μετά τις εκλογές και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. 
4.Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και προγραμματίζουν χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και τους ΟΤΑ, μέσω της κατάργησης και ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών και τους νέου συστήματος «αξιολόγησης». 
5.Επεκτείνουν το καθεστώς ενοικίασης των εργαζομένων στο δημόσιο και τους ΟΤΑ. 
6.Καταργούν διαδοχικά τις τριετίες για να πάνε όλους  τους μισθούς στα κατώτερα επίπεδα και ετοιμάζουν νέες μειώσεις στους μισθούς του δημοσίου κατά 25%. 
7.Χρησιμοποιούν ψευδεπίγραφα  την ανάγκη εκδημοκρατισμού του συνδικαλιστικού κινήματος για να  θέσουν σε συνθήκες παρανομίας τελικά τη συνδικαλιστική δράση και να περιορίζουν, να καταργήσουν ουσιαστικά, το δικαίωμα στην απεργία. 
8.Παραχωρούν, μετά από 32 χρόνια στους εργοδότες το δικαίωμα της ανταπεργίας, που θα εκφράζεται με τη δυνατότητα να ενοικιάζουν εργαζόμενους όταν απεργούν οι «δικοί» τους κλπ. 
9.Στο δήμο μας, στα συνεργεία το προσωπικό δουλεύει χωρίς να του καταβάλλεται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί ο προγραμματισμένος προληπτικός ιατρικός έλεγχος με ευθύνη του απερχόμενου προέδρου και δεν αμείβονται για την υπερωριακή τους απασχόληση με αυτά που προβλέπει ο νόμος.
10.Με την ανοχή του Προεδρείου του Δ.Σ. του Σωματείου η δημοτική αρχή εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ανάγκη επιβίωσης και εργασίας των εργαζομένων στο πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» και τους χρησιμοποιεί σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες χωρίς να αμείβονται για αυτές και χωρίς να έχουν την ανάλογη ασφαλιστική κάλυψη.  
Κύριοι της δημοτικής αρχής αν εσείς θεωρείτε το δήμο και τους εργαζόμενους τσιφλίκι σας, αν νομίζετε ότι προηγούνται τα έργα βιτρίνας, αυτοπροβολής και δημοσίων σχέσεων, εμείς σας λέμε ότι προέχει η λειτουργία του δήμου και των κοινωνικών του υπηρεσιών, η ενίσχυση των παροχών προς τους κοινωνικά αδύναμους, η αμοιβή των εργαζομένων και η υπεράσπιση των θέσεων εργασίας. 
Σας δηλώνουμε όμως ότι αν μέχρι τώρα παίζατε ανενόχλητοι, γιατί είχαμε ένα σωματείο που δεν ασχολούνταν με τα «επίγεια», αλλά περισσότερο με τη βελτίωση των διαπροσωπικών σας σχέσεων, εξυπηρετώντας κυρίως τα δικά σας συμφέροντα και όχι των εργαζομένων, αυτό σας βεβαιώνουμε ότι τελειώνει στις εκλογές στις 11 Απρίλη με την ανάδειξη νέας διοίκησης στο σωματείο.
Είμαστε ενάντια σε λογικές και τακτικές που διαχωρίζουν ή απομονώνουν τους εργαζόμενους από τον κλάδο και το κίνημα για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικά οφέλη, αλλά παράλληλα διευκολύνουν την κυβέρνηση να αντιμετωπίζει διασπασμένους τους εργαζόμενους και να τους νικά. Δυστυχώς η στάση αυτή που ακολουθεί η ΔΑΣ-ΟΤΑ (ΠΑΜΕ) μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα αποτελεί άλλοθι για την αδράνεια και τον συμβιβασμό των πλειοψηφιών που εκπροσωπούν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Ακόμη και σήμερα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αρνούνται να συναινέσουν στην ΑΔΕΔΥ για την συγκρότηση αγωνιστικού προεδρείου με πυρήνα όλες τις δυνάμεις της συνδικαλιστικής Αριστεράς, αφήνοντας ακέφαλη την ΑΔΕΔΥ και ακάλυπτους τους εργαζόμενους στην πιο κρίσιμη φάση, που είναι η επίσημη μαζική απόλυση εργαζομένων στο δημόσιο μετά από 103 χρόνια.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Ξεκαθαρίζουμε από τώρα ότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε Μεσσίες, για να σας λύσουμε τα προβλήματα. Θέλουμε την ενεργητική συμμετοχή όλων στην κοινή δράση με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Έχουμε ίσα συμφέροντα και αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Δεν μας ενδιαφέρει η πολιτικοϊδεολογική τοποθέτηση του καθένα μας. Η στάση απέναντι στα προβλήματα είναι αυτή που μετράει. 
Οι υποψήφιοι, που συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο «ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» Εργαζομένων Δήμου Αγίας Βαρβάρας, δεν υποσχόμαστε ρουσφέτια και βολέματα. Ήμασταν και θα είμαστε απέναντι σε τέτοιες τακτικές, δεν αλλάζουμε, δεν συναλλασσόμαστε και δεν υποτασσόμαστε.
Θέλουμε σωματείο να ενώνει όλους τους εργαζόμενους, που θα γίνεται ενοχλητικό σε οποιαδήποτε δημοτική αρχή υπονομεύει το μέλλον του δήμου και τα συμφέροντα των εργαζομένων, που θα παίρνει την άποψη των εργαζομένων, που δεν θα θεωρεί τη διαφορετική άποψη εχθρική, αλλά πλούτο και δύναμη.
Θέλουμε ένα σωματείο, που οι εργαζόμενοι στους δύσκολους καιρούς που περνάμε θα το νοιώθουν αποκούμπι, που θα είναι δίπλα τους, που θα εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη του, που θα καλλιεργεί τη συλλογικότητα, θα είναι η «παρέα» του στη μοναξιά που μας επιβάλουν, θα είναι η ελπίδα του στην ηττοπάθεια που κυριαρχεί.
Θέλουμε ένα σωματείο που όσο σκληρό θα είναι στην αντιπαράθεση για την κατάργηση των μεσαιωνικών εργασιακών σχέσεων στο δήμο, άλλο τόσο ευαίσθητο θα είναι στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων, για ίσα δικαιώματα και ίδια αμοιβή για σταθερές και μόνιμες εργασιακές σχέσεις.
Να ενώσουμε τη φωνή μας με όλο το εργατικό κίνημα και τα άλλα λαϊκά στρώματα και να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την επανάκτηση της ζωής που μας ανήκει, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών της υγείας, της παιδείας, του νερού της ενέργειας και της κατοικίας και για την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης, που όσο παραμένει θα φέρνει δυστυχία στο λαό και θα ξεπουλά τη χώρα. 
Με αυτά τα κριτήρια καλούμε τους εργαζόμενους στις 11 Απρίλη να εκλέξουμε μέλη του Δ.Σ. και της Ελεγκτικής Επιτροπής.
  • Δεν θέλουμε να μας πάρεις τηλέφωνο για το πρόβλημά σου, να είσαι βέβαιος ότι θα είμαστε παρών και θα διεκδικήσουμε μαζί σου δυναμικά ότι σου ανήκει,
  • Δεν θέλουμε να παρακαλέσουμε τη διοίκηση για την εξυπηρέτησή σου, θα επιβάλλουμε τη δίκαιη και αξιοκρατική μεταχείρισή σου,
  • Δεν θέλουμε να συνδιοικήσουμε
  • Θέλουμε πλήρης διαφάνεια της λειτουργίας και της δράσης του Σωματείου.
  • Θέλουμε εργαζόμενους με αξιοπρέπεια
  • Θέλουμε εργαζόμενους με ίσα δικαιώματα
  • Θέλουμε Σωματείο με ηθικό ανάστημα και τόλμη
  • Θέλουμε Σωματείο για όλους κι όχι μόνο για τους «κολλητούς»
  • Θέλουμε ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΑΡΧΕΣ
και
  • ΟΧΙ των ΑΡΧΩΝ
Στις 11 Απρίλη ψηφίζουμε «ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»

δημοσίευσε ...