Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Παρασκευή 11/4: Κινητοποιήσεις «υποδοχής» της Άνγκελα Μέρκελ – ΜΕΤΑ: Δίνουμε δυναμικό «παρών»

Στην Αθήνα, θα βρίσκεται την Παρασκευή 11 Απριλίου η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία και αναμένεται να ανακοινώσει την έναρξη της λειτουργίας Επενδυτικού Ταμείου καθώς και το ποσό με το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του. Είναι κάτι που είχε υποσχεθεί στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον περασμένο Νοέμβριο κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, αλλά καθυστέρησε.

Συνδικάτα, συλλογικότητες και φορείς, μεταξύ των οποίων και η Μαχητική Εργατοϋπαλληλικη Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ) καλούν σε διαδήλωση κατά της επίσκεψης της Μέρκελ, την ίδια ημέρα, στις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Το όνομα της γερμανίδας καγκελάριου έχει συνδεθεί με τις πιο ακραίες αντιδραστικές και νεοφιλελεύθερες φωνές, που στόχο έχουν την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση των λαών και των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη, για να διασφαλιστεί η σωτηρία των τραπεζιτών και τα κέρδη των επιχειρήσεων.
Ο συνδικαλιστικός σχηματισμός ΜΕΤΑ υπογραμμίζει τη μεγάλη σημασία που έχει η συμμετοχή όλων μας στις συγκεντρώσεις «υποδοχής» της Μέρκελ στην Αθήνα αλλά και της δέσμευσης από όλους μας ότι θα παραμείνουμε αγωνιζόμενοι στους δρόμους, ώστε να κλείσει το συντομότερο δυνατό ο «κύκλος ζωής» της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, που υπηρετεί πιστά τη γερμανίδα καγκελάριο, τους δανειστές και το Κεφάλαιο. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την αποδέσμευση από τα μνημόνια της καταστροφής, διεκδικούμε την έξοδο από την κρίση, ορθώνουμε το ανάστημά μας, ανατρέπουμε αυτήν την πολιτική στους δρόμους.
«Η επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα γίνεται για να υποστηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ενόψει των εκλογών. Για να επιβραβεύσει το καταστροφικό κυβερνητικό έργο, να επιτηρήσει την συνέχιση της λιτότητας, να επιθεωρήσει αν χαρίστηκαν οι τράπεζες στα συμφέροντα, αν δόθηκε για ψίχουλα η δημόσια περιουσία, αν έπεσαν οι μισθοί στο επίπεδο της Βουλγαρίας», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση – κάλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το πεντάωρο της Μέρκελ στην Αθήνα
Μόλις 5 ώρες θα μείνει στην Αθήνα η γερμανίδα καγκελάριος την Παρασκευή 11 Απριλίου. Αναλυτικότερα:
Λίγο μετά τις 15:00, το αεροπλάνο της θα προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Εκεί θα την υποδεχθεί ο Αντώνης Σαμαράς παρουσία του Υπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, θα μεταβούν μαζί στο ξενοδοχείο Hilton.
Εκεί είναι προγραμματισμένα δύο εκδηλώσεις. Στις 15:15, η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με νέους επιχειρηματίες και αμέσως μετά, στις 16.20, με θεσμικούς εκπροσώπους αλλά και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Στις 17:30, Σαμαράς και Μέρκελ θα μεταβούν στο Μαξίμου για την κατ΄ ιδίαν συνάντησή τους, ενώ αμέσως μετά θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.
Η γερμανίδα καγκελάριος προγραμματίζεται να αναχωρήσει από την Ελλάδα λίγο πριν από τις 20:00.

δημοσίευσε ...