Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Τέλος στο ενιαίο μισθολόγιο, έρχεται ο ατομικός μισθός και η ενοικίαση εργαζομένων


Ατομικός μισθός, ενοικιαζόμενοι και διαρκείς απολύσεις στο Δημόσιο
Ατομικό μισθό για τους υπαλλήλους, μόνιμο μηχανισμό απολύσεων και μεταβίβαση των υπηρεσιών που κλείνουν στους ιδιώτες περιλαμβάνει το νέο Μεσοπρόθεσμο, στο οποίο έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και τρόικα. Όπως αποκαλύπτει η "Αυγή", από το 2015 το ενιαίο μισθολόγιο ουσιαστικά θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από τον ατομικό μισθό κάθε υπαλλήλου, ο οποίος υποτίθεται πως θα συνδέεται με την απόδοση, ενώ οι απολύσεις θα είναι επιπλέον των 15.000, που έχουν συμφωνηθεί για το 2014.

Η κυβέρνηση Σαμαρά νομιμοποιεί την επισφαλή εργασία σε δημόσιες λειτουργίες, καθώς δίνεται η δυνατότητα στους ιδιώτες που θα αναλάβουν υπηρεσίες να προσλαμβάνουν ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα με το Μεσοπρόθεσμο, που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή για να ψηφιστεί μέχρι το Eurogroup της 5ης Μαΐου, παγώνουν στα χαμηλά επίπεδα του 2013 οι δαπάνες του κράτους για τους μισθούς, τις συντάξεις και την υγειονομική περίθαλψη, ενώ συνεχίζονται η άδικη φορολογία και οι ιδιωτικοποιήσεις νευραλγικών κλάδων της οικονομίας, όπως η ενέργεια και οι υποδομές.
Με προφορική συνέντευξη η επιλογή των προϊσταμένων
Με προφορική συνέντευξη και χωρίς τη μοριοδότηση των τυπικών προσόντων θα γίνεται η επιλογή των προϊσταμένων στο Δημόσιο, όπως εξήγησε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μιλώντας στο ρ/δ Real FM, o Κυρ. Μητσοτάκης προανήγγειλε την υπέρβαση της διαδικασίας μοριοδότησης που «αθροίζει τυπικά προσόντα, αλλά δεν τα συνδέει με τις προδιαγραφές της θέσης», και διευκρίνισε πως «αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς προφορική συνέντευξη». Επέμεινε μάλιστα ότι "η συνέντευξη, στο πλαίσιο του νέου συστήματος επιλογής προϊσταμένων, θα γίνεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, με πρακτικά των συνεντεύξεων, με καταγραφή της συνέντευξης, ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια. Δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης στη διαδικασία".
                           ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ
Νέο Μισθολόγιο - «ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ» για τους Δημοσίους Υπαλλήλους σχεδιάζει η κυβέρνηση
 Απολύσεις, Διαθεσιμότητες και μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους
 «ΧΑΡΙΣΜΑ» Δισεκατομμυρίων ευρώ δημόσιου χρήματος σε κερδοσκοπικά FUNDS και ντόπιους ολιγάρχες
Την ίδια στιγμή που η καταρρέουσα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ξεπουλά τις ελληνικές τράπεζες έναντι εξευτελιστικού τιμήματος σε κερδοσκοπικά funds και σε ντόπιους ολιγάρχες, ξεκινάει ένα νέο γύρο επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο μάλιστα θα περιλαμβάνει και «πριμ παραγωγικότητας», ώστε να συνδέονται οι αποδοχές των εργαζόμενων με την δήθεν «αξιολόγηση».
Η απαράδεκτη συνεπώς διαδικασία της δήθεν «αξιολόγησης» -που θα δημιουργήσει την «δεξαμενή» των υπό απόλυση διαθεσίμων- σε συνδυασμό με το νέο μισθολόγιο θα αποτελέσουν το όχημα του πετσοκόμματος των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο, συνθλίβοντας ακόμα και κάτω από τα όρια της επιβίωσης τους μισθούς των υπαλλήλων.
Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που ισοπεδώνουν τα εισοδήματα των εργαζομένων, διαλύουν τις δημόσιες υπηρεσίες και ξεπουλούν τα «φιλέτα» του Δημοσίου θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Οι αγώνες των εργαζομένων και η κυβέρνηση της Αριστεράς θα ακυρώσουν τις αντιλαϊκές αυτές πολιτικές και θα ανοίξουν τον δρόμο για την προοδευτική ανατροπή!
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
πηγή: avgi.gr

δημοσίευσε ...