Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Εγκύκλιος του Υπ.Δ.Μ.Η.Δ για την αξιολόγηση – «σφαγείο»


Η κυβέρνηση προετοιμάζοντας το έδαφος για «επενδύσεις» από την «πετυχημένη» έξοδο στις αγορές μετατρέπει σε σεληνιακό τοπίο τον δημόσιο τομέα καταργώντας υπηρεσίες και απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους.

Νέο εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί για την άμεση υλοποιήσει των εντολών της τρόικας από την μνημονιακή συγκυβέρνηση, για την επέλαση του κεφαλαίου στις δημόσιες υπηρεσίες και στα κοινωνικά αγαθά αλλά και στην εξαθλίωση των εργασιακών σχέσεων είναι ο νόμος 4025/2014 που πρόσφατα ψηφίστηκε από τους μνημονιακούς υπηρέτες στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Η νέα μέθοδος αξιολόγησης των εργαζομένων που ορίζει ο νόμος με την υποχρεωτική και κανιβαλίστικης μορφής ποσόστωσης, τουλάχιστον το 15% των εργαζομένων να κριθεί ως «ανίκανο» και που θα συνδεθεί και με την μισθολογική εξέλιξη, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων και για καταργήσεις ολόκληρων υπηρεσιών.

Η κυβέρνηση ψάχνει συνενόχους για τα εγκλήματα που συντελεί κατά του κόσμου της εργασίας, οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουν αυτόχειρες στον τερματισμό του εργασιακού τους βίου και δεν θα κανιβαλήσουν εις βάρος συναδέλφων τους, το σ.κ. και οι ηγεσίες του να δημιουργήσουν τώρα τις προϋποθέσεις ώστε να αναπτυχθεί κίνημα ανυπακοής και να μην βρει πουθενά πεδίο εφαρμογής ο νόμος.

Η εγκύκλιος του υπουργείου για την αξιολόγηση – σφαγείο ΕΔΩ

δημοσίευσε ...